Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gdje je javni toalet u Zagrebu?

Samo šest četvrti ima javni WC, ostalih 11 bez tog “luksuza”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
21.11.2016.
u 13:00

Nedostatak javnih toaleta u Zagrebu te njihova neravnomjerna raspoređenost i neprilagođenost osobama s invaliditetom samo je dio problema kada je riječ o gradskom sustavu javnih WC-a. Njih je upravo u povodu u subotu obilježenog Svjetskog dana WC-a istaknula gradska organizacija HSLS-a koja je uz najstariji zagrebački javni WC, onaj na Britanskom trgu iz 1908. godine, održala konferenciju o važnosti ovog pitanja za kvalitetu života građana.

– S obzirom na broj turista u Zagrebu, te na sve veći broj starijeg stanovništva neshvatljiv je negativan stav Grada prema ulaganju u gradske toalete – rekao je Alen Ostojić, gradski zastupnik i predsjednik HSLS-a Grada Zagreba. Predstavio je i podatke koji pokazuju kako se svih 26 javnih WC-a u gradu Zagrebu nalazi u šest gradskih četvrti, dok ostalih 11 nema taj “luksuz“. U Gornjem i Donjem Gradu ih je ukupno 18, u Gornjoj Dubravi četiri, u Maksimiru dva te po jedan na Črnomercu i Trešnjevci jug. U zadnjih se godinu dana izgradio samo jedan novi i to kod Crkve u Remetama.

– Treba istaknuti kako nije dovoljno samo napraviti javni WC već ga treba i održavati. Ako je pokvaren, onda on nema svrhe, a upravo je to slučaj, primjerice, na Črnomercu – istaknuo je Alen Ostojić koji je na kraju konferencije predao cvijeće Mariji Krišto koja brine o održavanju javnog WC-a na Britancu.

– S obzirom na to da ćemo ovdje uskoro dobiti gotovo 500 tisuća kuna vrijednu fontanu i da ih je gradonačelnik Bandić najavio još 40, bilo bi lijepo da se barem dio novca uloži i u mrežu gradskih toaleta – zaključio je Ostojić.•

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar liquidsky
liquidsky
23:01 21.11.2016.

Poznajući Bandićev način rada, možemo zaključiti da bi izgradnja potrebnog broja javnih toaleta u Zagrebu koštala nekoliko milijardi kuna. To znači da Bandića moramo izabrati još najmanje četiri puta, kako se zagrebački budžet ne bi preopteretio u samo jednom mandatu. Budimo razumni i učinimo to pa ćemo s veseljem obavljati nuždu ma u kojoj se četvrti slučajno ili namjerno zatekli.

VI
Vito
07:17 22.11.2016.

Objava: 21.11.2016 | 13:00 Gdje je javni toalet u Zagrebu? ______________ Retoričko pitanje, naranvo ________________ Trg Stjepana Radića 1, u Bužanovoj ulici, Horvaćanskoj cesti 75, stan na Krugama 5 i Gračanskoj cesti 145 F

2X
2Xgeneral
08:15 22.11.2016.

ova prilično ogranićena svita oko matana mikija trebala bi imat 6-tero mjesećnu ekskurziju u Paris da vide kako funkcionira javni WC i koliko ih ima!! doduše svaćam mikija koji je do svoje 20-ete godine balegao po kamenjaru i polju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije