Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
„Bijeli ljudi"

Sa 1250 silueta na Trgu kralja Tomislava u borbu protiv pušenja

Bijeli ljudi na Tomislavovom trgu (1)
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/5
03.11.2011.
u 09:21

Udruga "Difrakcija“ ovom akcijom upozorila je da na godinu od izravnih posljedica pušenja umre oko 10.000 ljudi, a samo u Zagrebu 2500 osoba.

Akcijom "Bijeli ljudi“ s postavljenih 1250 ljudskih silueta na Trgu kralja Tomislava u Zagrebu završava javnozdravstvena kampanja "Bivše i bivši – prekid koji se pamti“ kojom se građane pozvalo da postanu bivši pušači.  Udruga "Difrakcija“ ovom akcijom upozorila je da na godinu od izravnih posljedica pušenja umre oko 10.000 ljudi, a samo u Zagrebu 2500 osoba.

U Hrvatskoj svake 52 minute jedna osoba umre od posljedica pušenja, približila je crne brojke Tea Vukušić Rukavina, liječnica iz udruge Difrakcija

Kampanja "Bivše i bivši – prekid koji se pamti“  imala je za cilj stvoriti pozitivno stajalište građana da je moguće prestati pušiti i stvaranje suportivnog socijalnog okruženja za sve pušače koji žele prestati pušiti. Tijekom kampanje svi bivši pušači i oni koji su željeli prestati pušiti mogli su snimiti svoje kratke izjave o načinima, pomoći ili poteškoćama u prestanku pušenja na videokioscima na glavnim trgovima Zagreba, Splita, Osijeka i Rijeke.

Komentara 3

MI
Milkica
13:43 03.11.2011.

Jedini način - srediti to sam sa sobom u glavi, dok toga nema, nitko i ništa pušaču neće pomoći da prestane pušiti. Kad ta želja i misao sazriju u glavi pušača, onda će on prestati pušiti. Do tada bilo kakvo prisiljavanje, kampanje, propagande ne pomažu.

OR
ordinaryhandsome
17:51 03.11.2011.

\"...A nepušači umru od svega ostalog, uključujući i same smrti lol...\" Dakle, što je prema njima ovih 2-10 somova??? Jbte koja je poanta ovog više? Ak vam je već do vječnog života, možda da probate s eliksirima i Indiana Jonesom:)))

VI
Vito
07:54 04.11.2011.

Udruga \"Difrakcija“ ovom akcijom upozorila je da na godinu od izravnih posljedica pušenja umre oko 10.000 ljudi, a samo u Zagrebu 2500 osoba. A koliko ratnih zločinaca, poznatih imena i prezimena i dalje šeće po Hrvatskoj, usprkos nezastarijevanju raznih zločina?? To ovu udrugu ne zanima? \"Difrakcija“ - lom svjetlosnih zraka; skretanje svjetla; ogib; savijanje Oni se savijaju kao poltroni, ne razmišljaju da bi bolje bilo napsti imena slobdnih ratnih zločinaca koji šeću Hrvatskom na ove kartone... Ništa ne znači to što netko i dalje umire zbog pušenja kad se ratni zločinci i dalje slobodno šeću, a ubijali su i silovali Hrvate i Hrvatice i prije nego se vlast odlučila zabraniti pušenje u prostorijama gdje se okuplja više ljudi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije