Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prijave do 21. ožujka

'Ruža Zagrebačke županije': Počela utrka za godišnje turističke nagrade u šest kategorija

storyeditor/2024-02-21/ruza_210224-autor_fotografije_drazen_kopac__1_.jpg
21.02.2024.
u 17:03

Nagrade se dodjeljuju u šest kategorija, a to su eno-gastro te održivi turizam, inovativni proizvodi i usluge, društveno odgovorno poduzetništvo, smještajni objekti te pojedinci, djelatnici iz uslužnih i ostalih s turizmom povezanih djelatnosti

Turistička zajednica Zagrebačke županije i ove će godine nagrade za izvrsnost, poznatije pod imenom "Ruža Zagrebačke županije", dodijeliti turističkim objektima i djelatnicima s njezina područja. Prijave su danas otvorene, a objekte i djelatnike, kako je istaknuto na konferenciji za novinare održanoj u prostorima Zagrebačke županije, nominirati mogu lokalne turističke zajednice, posjetitelji te stanovnici.

Priznanje i motivacija

– Građani, turistički djelatnici i objekti u turizmu imaju važnu ulogu u stvaranju vrijednosti, doživljaja i iskustva destinacije. "Ružom Zagrebačke županije", našom godišnjom nagradom, želimo valorizirati njihov rad, motivirati ih da dodatno unaprijede poslovanje te naglasiti uspješne primjere kao putokaz svim dionicima u razvoju turizma – istaknula je Ivana Alilović, direktorica županijske Turističke zajednice.

VEZANI ČLANCI: 

Prijaviti se mogu do 21. ožujka, nakon čega će stručni žiri, dodala je, pristigle nominacije ocjenjivati po kriterijima jedinstvenosti, kvaliteti provedbe, učinka, trajnosti u rezultatima i odgovornom radu te odabrati najbolje. Nagrade se dodjeljuju u šest kategorija, a to su eno-gastro te održivi turizam, inovativni proizvodi i usluge, društveno odgovorno poduzetništvo, smještajni objekti te pojedinci, djelatnici iz uslužnih i ostalih s turizmom povezanih djelatnosti.

– Uz kulturno-povijesne atrakcije našega područja, zeleni zagrebački prsten privlači brojne zaljubljenike u sport, prirodu i boravak na otvorenom. Konstantan rast posjećenosti naše destinacije i povećanje broja noćenja rezultat je zajedničkog rada u stvaranju jedinstvene i prepoznatljive turističke priče. A nju stvaramo u suradnji s vrijednim turističkim djelatnicima, prepoznatljivim objektima, inovativnim uslugama i turističkim doživljajima – kazala je Ivana Alilović.

Konferenciji su nazočili i neki od prvih dobitnika prestižne nagrade, prošlogodišnji laureati, među kojima je i Igor Runtas, predsjednik udruge "Samoborska češnofka".

– Možemo reći kako je nagrada rezultat stogodišnjeg rada Samobora i tamošnjih mesara, kao i svih članova naše udruge. Samoborska je češnofka krajem 2022. godine dobila i oznaku zemljopisnog podrijetla na razini Europske unije, čime je bila prvi hrvatski polutrajni proizvod zaštićen na razini EU – istaknuo je Runtas.

A u kategoriji najinovativnijih proizvoda i usluga, među ostalim, lani je nagrađena i jaskanska Turistička zajednica pa je priliku da pozove sugrađane na nominacije iskoristila i njezina direktorica Petra Masnec.

VEZANI ČLANCI: 

– Lani smo nominirali nekoliko projekata za "Ružu Zagrebačke županije", a primili smo nagradu za inovativnost i kreativnost za našu manifestaciju "Festival pjenušaca i jagoda". Nagrađen je i Hotel Princess kao turistički objekt s najvećim porastom broja noćenja i dolazaka, a u kategoriji eno-gastro turizma slavila je i Vinarija Korak – kazala je Petra Masnec.

Motivirana narodnim ruhom

Prijave se podnose putem online obrasca koji možete pronaći na službenim stranicama Turističke zajednice Zagrebačke županije, a svečana dodjela nagrada održat će se u travnju u Velikoj Gorici. Simbol godišnje nagrade, crvena ruža, spomenimo, moderna je interpretacija motiva narodnih nošnji koja predstavlja tradiciju i autentičnost destinacije na suvremen način, prilagođen današnjim očekivanjima posjetitelja. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije