Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"fafarikul"

U zagrebačkom HNK održana praizvedba predstave nastale prema zbirkama priča Đurđice Čilić

Zagreb: Predstava Fafarikul
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/13
18.02.2024.
u 22:37

Izvedena u Tonskoj dvorani predstava nastavlja istraživati nove i eksperimentalne forme u manjim prostorima zagrebačkoga HNK-a, nastala je po redateljskom palicom Ivana Planinića, a uloge su odigrali Daria Lorenci Flatz, Živko Anočić, Vlasta Ramljak i Franjo Kuhar

Praizvedba nove predstave zagrebačkog HNK, "Fafarikul" u režiji Ivana Planinića, a nastala prema zbirkama priča autorice i prevoditeljice Đurđice Čilić, privukla je brojnu publiku. Održana je večeras u Tonskoj dvorani, a priču o životu, djetinjstvu, odrastanju i zrelosti autorice zbirki "Fafarikul" i "Novi kraj", čije se radnje isprepliću kroz predstavu, briljantno su ispričali Daria Lorenci Flatz, Živko Anočić, Vlasta Ramljak i Franjo Kuhar. 

Iako kroz predstavu upoznajemo četiri lika, Đurđicu, mamu, tatu i Juricu, koji kao lik u knjigama ne postoji već se spominje kao igrač Hajduka prema kojemu je Đurđica trebala dobiti ime da se rodila kao dječak, oni su zapravo višeglasje otjelovljeno kao sjećanja, navike, geste i fraze. 

VEZANI ČLANCI: 

O autoričinom odrastanju u Vitezu u BiH, školovanju, ljubavi, roditeljima I društvu, samo su dio onoga o čemu progovara predstava koja nastavlja istraživati nove i eksperimentalne forme u manjim prostorima zagrebačkoga HNK-a. 

– Predstava "Fafarikul" rasuti tekstualni predložak dramaturški montira kao jedinstvenu linearnu priču koju nam pripovijedaju četiri unutarnja glasa. Iako nismo istih generacija i životnih iskustava, rad na predstavi sve nas je vratio u djetinjstvo, „i naše i svijeta“. Fafarikul stvara jedinstven osjećaj neodoljive sreće i podnošljive tuge – istaknuo je redatelj Ivan Planinić. 

VEZANI ČLANCI: 

Tekst su adaptirali Ivan Planinić i dramaturginja Mirna Rustemović, scenografiju i oblikovanje svjetla potpisuje Ivan Lušičić Liik, a kostimografiju Ana Fucijaš. Skladatelj je Nikša Marinović, za oblikovanje zvuka pobrinuo se Luka Gamulin, a scenski pokret i asistenciju redatelja Maja Marjančić. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije