Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
naplata vrtića

Roditeljska udruga: Vrtići ponovno služe za političke igrice

razić rogić
Antonio Bronić/PIXSELL
15.11.2012.
u 11:25

Dok nisu riješeni problemi iz prijašnjeg modela, onog lanjskog, roditelji poručuju da ne vide razlog za stvaranje novog modela

Novi prijedlog gradonačelnika Milana Bandića o cijenama vrtića političke su igrice na štetu najmlađih te skupljanje političkih bodova, stav je udruge Vrtić za sve.

– Kako je poznato, prošle godine utrošilo se dosta vremena u raspravu i natezanje oko dohodovnog cenzusa što je Gradu omogućilo da makne fokus s bitnih stvari, a to je, ponavljamo, (obećana) gradnja novih vrtića – istaknula je u priopćenju predsjednica udruge Petra Razić Rogić.

Podsjetimo, posljednjim prijedlogom uvode se četiri cjenovna razreda, a vrtić bi stajao ovisno o dohotku roditelja, od 150 do 600 kuna. Najskuplje bi plaćali oni koji zarađuje više od 4500 kuna, a prijedlog će na skupštinsku sjednicu 29. studenog.

– Ne vidimo razlog u razvoju novog modela dohodovnog cenzusa kada još uvijek nisu riješeni problemi uočeni i proizišli iz prethodnog kao što je slučaj mnogobrojnih roditelja koji su prvi put prošle godine zbog silnih zastrašivanja i prijetnji \"zakonskim sredstvima\" platili vrtić po principu dohodovnog cenzusa i preplatili ga!... te su sada u nezavidnoj situaciji jer im grad treba vratiti uplaćeni višak. Kada, kako i hoće li ikada, ostaje upitno – dodala je Razić Rogić. 

>>Novi model naplate vrtića – plaćat će se od 150 do 600 kuna

Komentara 1

AM
amato
14:16 16.11.2012.

Predragi, morate imati razumijevanja jer su izbori pred vratima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije