Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za 30 milijuna

Resnik dobio školu, vrtić, vatrogasni dom i prostorije mjesnog odbora

Zagreb: Bandić u Resniku otvorio  novu osnovnu školu, dječji vrtić, objekt mjesne samouprave i objekt DVD-a
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/6
08.09.2020.
u 08:00

U kvart koji ove godine slavi 806 godina i najstarije je zagrebačko naselje nakon Kaptola i Gradeca u posljednje vrijeme nije bilo većih ulaganja, kaže predsjednik Mjesnog odbora Dominik Žibrat, koji je zato zadovoljan što su stanovnici Resnika konačno dobili kompleks koji će služiti kao svojevrstan društveni dom.

Područna škola, vrtić, prostori mjesne samouprave i vatrogasni dom. Sve to sadrži novootvoreni kompleks površine oko 1900 četvornih metara u Resniku, a njegova gradnja trajala je godinu dana te koštala oko 30 milijuna kuna. Vrpcu su jučer službeno prerezali gradonačelnik Milan Bandić, predsjednik resničkog Dobrovoljnog vatrogasnog društva Stjepan Lukiški i Ivan Šikić, stanovnik gradske četvrti Peščenica – Žitnjak.

U kvart koji ove godine slavi 806 godina i najstarije je zagrebačko naselje nakon Kaptola i Gradeca u posljednje vrijeme nije bilo većih ulaganja, kaže predsjednik Mjesnog odbora Dominik Žibrat, koji je zato zadovoljan što su stanovnici Resnika konačno dobili kompleks koji će služiti kao svojevrstan društveni dom. A u njemu su najvažniji škola i vrtić, koji čine zasebnu zgradu.

– Škola je područni objekt OŠ Ivanja Reka za niže razrede. Podignuta je na mjestu stare zgrade, sagrađene još 1887. godine. U njoj se nastava ne izvodi još od 1969., a školarci su, dok nije dovršena škola u Ivanjoj Reki, na nastavu morali putovati u Petruševac, Kozari bok ili Peščenicu – objašnjava Žibrat pa nabraja što se sve nalazi u novoj školi: četiri razredne i jedna informatička učionica, mala školska dvorana, najnovija oprema...

– To su prvi i drugi kat škole koji primaju oko 120 učenika, a prizemlje čini vrtić s dvije skupine od ukupno 40 djece. Ispred se nalazi i dječje igralište – ističe Žibrat.

U zasebnim objektima, pak, prostorije su Mjesnog odbora Resnik i vatrogasnog doma.

– Svakako se veselimo novom domu za vatrogasce jer je stari bio takav da smo samo čekali kad će nam nešto pasti na glavu. A prostorije mjesnog odbora nećemo, naravno, koristiti samo mi. Ondje će se sastajati i umirovljenici, lokalna kulturna društva, političke stranke... Prostori su namijenjeni za korištenje cijeloj zajednici – poručuje Žibrat.

Komentara 2

NE
nečešrazbojniče
17:21 08.09.2020.

A kada će spalionica?

ZA
zagi101
20:35 08.09.2020.

škola koja će biti poluprazna pošto je malo djece

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije