Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nastava u jesen 2021.

Područna škola u Blatu gotova bi trebala biti do proljeća 2021. godine

Foto: Borna Filic/PIXSELL
10.08.2020.
u 13:06

Trenutno se traže izvođači radova za izgradnju škole, a do kasne jeseni trebalo bi se početi s radovima, kaže predsjednik Vijeća gradske četvrti Novi Zagreb-zapad Jadranko Baturić

Imat će osam učionica i veliku sportsku dvoranu, a ondje će nastavu moći pohađati svi učenici tog naselja, ali i dio onih iz Jaruščice. Traže se izvođači radova za izgradnju područne škole u Blatu, a bude li sve kako treba, finiširana bi trebala biti do ožujka iduće godine. Nastava bi, poručuje predsjednik Vijeća gradske četvrti Novi Zagreb-zapad Jadranko Baturić, početi trebala na jesen 2021. godine.

- Nismo još odlučili hoće li u školu ići svih osam razreda u dvije smjene ili prva četiri u jednosmjenskom sustavu. Ja podržavam ovu prvu ideju – kaže Baturić. Dodaje da đaci iz Blata trenutno na nastavu putuju u OŠ Savski gaj u Remetinečkoj cesti, pa će im sada super biti to što imaju školu točno "pred nosom". Škola će se nalaziti, stoji u građevinskoj dozvoli, na parceli površine 1800 kvadrata, a osim zgrade i dvorane, izgradit će se i parkiralište te školsko igralište.

- Nalazit će se točno pored vrtića. Bit će to moderna građevina, topla i udobna, i moći će primiti sve đake u Blatu i dio njih iz Jaruščice – objašnjava Baturić. Ne zna još, kaže, koliko će sve to koštati dok natječaj za izvođača radova ne bude gotov, a trebao bi se odabrati u rujnu.

Projekt je to na koji Blaćani čekaju već dugi niz godina a sam Baturić, kaže, to pokušava "progurati" posljednjih osam. Stanovnici naselja su u više navrata pokušavali apelirati na činjenicu da se Blato ubrzano razvija te im treba škola, a pokušali su sastaviti i peticiju. Baturić kaže da se na tome sad ubrzano radi, kao i na drugim nadolazećim projektima.

- Do kraja godine privest ćemo i natječajni dio za vrtić u Svetoj Klari, uskoro ćemo imati i izvođača radova za izgradnju ambulane u Odri. Za mjesec dana otvara se dom zdravlja u Lučkom – kaže Baturić.

Ključne riječi

Komentara 1

KO
Kokoiduhovi
14:41 10.08.2020.

Je. kao i Bolnica Blato. Milijuni kuna polako zarastaju u šikaru, stakla su već davno porazbijana, sad bu i betonska konstrukcija počela propadati....Bitno da smo mi morali platiti i još ćemo plaćati. A oni koje masno plaćamo da nalaze ii kazne krivce DORH, MUP..ni glasa, ni riječi a kamo li djela

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije