Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Područna škola u Blatu gotova bi trebala biti do proljeća 2021. godine

Trenutno se traže izvođači radova za izgradnju škole, a do kasne jeseni trebalo bi se početi s radovima, kaže predsjednik Vijeća gradske četvrti Novi Zagreb-zapad Jadranko Baturić
10. kolovoza 2020. u 13:06 1 komentara 1168 prikaza
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Imat će osam učionica i veliku sportsku dvoranu, a ondje će nastavu moći pohađati svi učenici tog naselja, ali i dio onih iz Jaruščice. Traže se izvođači radova za izgradnju područne škole u Blatu, a bude li sve kako treba, finiširana bi trebala biti do ožujka iduće godine. Nastava bi, poručuje predsjednik Vijeća gradske četvrti Novi Zagreb-zapad Jadranko Baturić, početi trebala na jesen 2021. godine.

učenici LANA KOVAČEVIĆ Dosta je priče o reformi strukovnih škola, vrijeme je za djela

- Nismo još odlučili hoće li u školu ići svih osam razreda u dvije smjene ili prva četiri u jednosmjenskom sustavu. Ja podržavam ovu prvu ideju – kaže Baturić. Dodaje da đaci iz Blata trenutno na nastavu putuju u OŠ Savski gaj u Remetinečkoj cesti, pa će im sada super biti to što imaju školu točno "pred nosom". Škola će se nalaziti, stoji u građevinskoj dozvoli, na parceli površine 1800 kvadrata, a osim zgrade i dvorane, izgradit će se i parkiralište te školsko igralište.

Solin: Učenici nižih razreda s veseljem se vratili u školu KORONA MEĐU MLADIMA Divjak: U dva tjedna zaražena 72 učenika, online nastava je rješenje za iduću školsku godinu

- Nalazit će se točno pored vrtića. Bit će to moderna građevina, topla i udobna, i moći će primiti sve đake u Blatu i dio njih iz Jaruščice – objašnjava Baturić. Ne zna još, kaže, koliko će sve to koštati dok natječaj za izvođača radova ne bude gotov, a trebao bi se odabrati u rujnu.

Projekt je to na koji Blaćani čekaju već dugi niz godina a sam Baturić, kaže, to pokušava "progurati" posljednjih osam. Stanovnici naselja su u više navrata pokušavali apelirati na činjenicu da se Blato ubrzano razvija te im treba škola, a pokušali su sastaviti i peticiju. Baturić kaže da se na tome sad ubrzano radi, kao i na drugim nadolazećim projektima.

učionica VISOKO ŠKOLSTVO Malo tko želi u nastavnike: Evo koji studij najbolji maturanti masovno odabiru

- Do kraja godine privest ćemo i natječajni dio za vrtić u Svetoj Klari, uskoro ćemo imati i izvođača radova za izgradnju ambulane u Odri. Za mjesec dana otvara se dom zdravlja u Lučkom – kaže Baturić.

CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti
  • Kokoiduhovi:

    Je. kao i Bolnica Blato. Milijuni kuna polako zarastaju u šikaru, stakla su već davno porazbijana, sad bu i betonska konstrukcija počela propadati....Bitno da smo mi morali platiti i još ćemo plaćati. A oni koje masno plaćamo da nalaze i ... prikaži još!i kazne krivce DORH, MUP..ni glasa, ni riječi a kamo li djela