Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Remetinec dobiva plac, Središće igralište mora još malo pričekati

Hoće li se ikad realizirati obećanja koje daje zagrebački gradonačelnik dok obilazi gradske četvrti?
29. srpnja 2020. u 14:27 6 komentara 2067 prikaza
Milan Bandić u obilasku četvrti
Foto: Grad Zagreb
Pogledajte galeriju 1/3

Remetinec dobiva tržnicu, problem nakupljanja oborinske vode na platou kod Mamutice će se bez odlaganja riješiti, a cijelo Središće postat će zona u kojoj se neće smjeti voziti iznad 30 kilometara na sat. Osnovna škola u Brezovici, pak, dobit će dvoranu, a gradit će se ondje i dječji vrtić. Škola bi usto za koju godinu trebala niknuti i u Čulincu u Donjoj Dubravi.

Zagreb: Anka Mrak Taritaš o posljedicama nedavnih poplava u Zagrebu 'DOŠLO NA NAPLATU' Mrak-Taritaš: Poplava u Zagrebu posljedica je nerada i krivog ulaganja Milana Bandića

Ispod tržnice parkiralište

Obećanja su to što ih je ovih dana dijelio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je nakon parlamentarnih izbora krenuo u hodočašće po četvrtima metropole. Dosad je obišao južni dio Trešnjevke, Podsljeme, Brezovicu, Stenjevec te obje četvrti Novoga Zagreba, zapadnu i istočnu, a u svakoj je sa suradnicima prekontrolirao radove na otvorenim gradilištima, poput energetske obnove Osnovne škole Lučko, te usput primao "želje i pozdrave" stanovnika, najavljujući brojne buduće projekte. Čelnici četvrti, pak, uvjeravaju nas da to nisu samo puste riječi, ističući da su se u nekim slučajevima stvari i pokrenule.

Tako se, primjerice, u Novom Zagrebu zapad ubrzano radi na projektiranju tržnice koja će se smjestiti u zgradi trgovine Union u Remetinečkom gaju.

– U podrumu će biti parkiralište, prizemlje zgrade rezervirano je za plac, a na katu će se nalaziti prostorije mjesnog odbora. Mi smo platili projektiranje, a dio novca za gradnju dat će Holding – kaže šef četvrti Jadranko Baturić, dodajući da su pri obilasku te na kavi nakon njega "pali" i dogovori za još neke projekte. Ide se, navodi, u potpuno preuređenje Parka Dinka Fija, a na licu mjesta riješio se i problem koji se povlači godinama, deponij zaplijenjenih automobila koji se nalazi pokraj policijske postaje u Remetincu i nagrđuje vizuru kvarta.

NAJAVIO USTAVNU TUŽBU Bandić će tužiti Hrvatske vode: 'Zagrepčanima su ukrali 450 milijuna kuna'

– Grad će osigurati prostor na Velesajmu na kojem bi se oni skladištili – objašnjava Baturić. Ipak, o kroničnim komunalnim problemima u četvrti, poput sanacije vodovodnih cijevi koje često pucaju ili kanalizacije koja muči stanovnike Botinca, odgovara, nije se raspravljalo. Stvari su se nakon Bandićeva posjeta počele rješavati i u Novom Zagrebu-istok jer su samo nekoliko dana poslije, kaže predsjednik Vijeća gradske četvrti Milenko Arapović, stigli nalozi da se hitno odredi lokacija na kojoj će se smjestiti spomen-obilježje braniteljima iz Središća, kao i da se osmisli kako će se urediti zelena površina oko Stonske ulice. Dogovoreno je i da će djelatnici Vodoopskrbe i odvodnje svaki mjesec dolaziti u Mamuticu te čistiti začepljene kanalice na kojima se nakuplja kišnica.

Zagreb: Gradski zastupnik Tomislav Stojak (HNS) održao je konferenciju za medije Gradski zastupnik Stojak: Gradonačelniče, jesu li za lošu odvodnju opet krivi građani?

Studija za promet 30 km/h

Što se tiče uređenja polivalentnog igrališta za nogomet, košarku i stolni tenis u Središću te realizacije ideje da se kroz taj kvart vozi maksimalno 30 kilometara na sat, što je Bandić također obećao, s tim će se projektima, odgovara također šef četvrti, najvjerojatnije morati malo pričekati.

– U sklopu rebalansa gradske blagajne proračun četvrti srezan je za dva milijuna kuna. Tako da ne znam hoćemo li to moći izvesti ove godine. A za prometnu situaciju radi se studija – ističe Arapović. Nije pretjerano optimističan ni Milan Draženović, predsjednik Vijeća četvrti Donja Dubrava, koji kaže da će rješavanje imovinskih pitanja vezanih za parcelu na kojoj bi trebala niknuti škola u Čulincu zasigurno potrajati još godinama.

Neugodna situacija
Ono što je mladoženja napravio mladoj izazvalo zgražanje: 'Traži papire za razvod!'
a
Jadranom bez daha
Argonauti u sedam dana preveslali 650 kilometara hrvatske obale
  • kradoljub.profiter:

    Kada će Remetinec dobiti milana bandiča?

  • Snasasasalasa:

    samo Ti delaj Miki, da Ti pogled kroz resetke bude ugodniji.

  • darko246:

    Tako je Zagrepčani! .... samo "pušite" obečanja, drugo ni ne zasužujete... takvih ovaca nema nigdje... beeeeeee.... i po mogućnosti, opet ostanite doma za izbore