Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Procesija

Rekordan broj mladih Zagrepčana u Mariji Bistrici

14.09.2015.
u 17:33

Najveći broj hodočasnika koji su pješice došli u Mariju Bistricu obilježilo je 284. zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba Majci Božjoj Bistričkoj.

Krenuli su u subotu u 5 ujutro organizirano s nekoliko strana, od katedrale preko Sljemena, iz Čučerja, Sesveta... A preko Sljemena predvodili su ih pomoćni biskupi mons. Ivan Šaško te mons. Mijo Gorski. Iz Zagrebačke nadbiskupije kažu da nikad dosad nije bilo toliko mladih, dok se na središnjem euharistijskom slavlju jučer okupilo više od 20 tisuća vjernika. Kardinal Josip Bozanić podsjetio je da je i blaženi Alojzije Stepinac pješice preko Sljemena hodočastio na Mariju Bistricu.

Pridružili su im se i zagrebački lovci, vatrogasci, KUD-ovi koji su ZET-ovim autobusima stigli iz Zagreba, a u procesiji je sudjelovao i gradonačelnik Milan Bandić.

Komentara 1

SO
soovls
19:44 14.09.2015.

Je, bilo je mnogo ljudi. Lijepo vrijeme je sigurno pogodovalo hodočašće

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije