Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
koncert za život

Rasplesan Lisinski u spomen na Anu Rukavinu i Vjekoslava Šuteja

Koncert za život, Lisinski (1)
Foto: Danijel Kasap/PIXSELL
1/6
05.04.2013.
u 22:45

Koncert te akciju svojim su dolaskom podržali i brojni poznati gosti poput predsjednika RH Ive Josipovića, gradonačelnika Zagreba Milana Bandića i mnogih drugih.

Salsa filarmonica pod dirigentskom palicom maestra Alana Bjelinskog, a uz pomoć Ricarda Luquea i Olvida Ruiza Castellanosa u petak navečer je natjerala prepunu dvoranu Lisinski na ples u latino ritmovima.

Tradicionalni koncert pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske i Grada Zagreba, u sjećanje na novinarku Anu Rukavinu i maestra Vjekoslava Šuteja, i ove je godine rasprodao Lisinski, a sav prihod uplaćen je na račun zaklade.

O njenom uspješnom radu najbolje svjedoči 25 transplantacija donora iz hrvatskog Registra za pacijente u Hrvatskoj i inozemstvu, kao i 37.831 građanin upisan u Registar dobrovoljnih darivatelja matičnih stanica.

Koncert te akciju svojim su dolaskom podržali i brojni poznati gosti poput predsjednika RH Ive Josipovića, gradonačelnika Zagreba Milana Bandića i mnogih drugih.

- Sretna sam što je dvorana rasprodana jer je život najvrednije što čovjek ima i tako su svi dali doprinos onima koji u bolničkim sobama malih ćelavih glavica samožele život – kazala je Marija Rukavina, majka pokojne Ane i upraviteljica Zaklade Ana Rukavina.

Dražen Siriščević, ravnatelj Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski kazao je:

- Radije bih da su Ana i Điđi s nama, ali siguran sam da su ponosni na zakladu i da nas večeras gledaju. 

>> Humanitarni Koncert za život u Lisinskom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije