Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Politika

Raspada se Vuletićev HSS, članovi odlaze u Kosorov HSLS

Darko Vuletić
Patrik Macek
14.02.2011.
u 20:12

Iz Maksimira je otišlo tridesetak članova zbog Vuletićeve samovolje, 
a on tvrdi da je riječ 
o “luzerima”

Raskol u zagrebačkom HSS-u nastavlja se raspuštanjem maksimirskog ogranka te stranke. Nekoliko mjeseci ranije, želeći staviti organizaciju pod kontrolu svojih ljudi, Darko Vuletić, šef gradske organizacije, raspustio je najjaču, sesvetsku organizaciju. Prošli je tjedan predsjedništvo organizacije Maksimir dalo ostavku i ispisalo se iz stranke. Učinili su to, kaže Stipan Matoš, sada već bivši potpredsjednik, jer Vuletić provodi samovoljnu politiku, krši statut i marginalizira neke podružnice.

– Od kada on vodi stranku ne konzultira se s članovima o svojim potezima, neki su se zbog toga pasivizirali. Kap koja je prelila čašu bila je kad iz naše organizacije nisu izabrani delegati u glavnu skupštinu. Prekršio je statut i izabrao sebi podobne ljude – kaže Matoš tvrdeći da je iz HSS-a izašlo trideset od 150 članova. Vuletić to demantira i tvrdi da je iz stranke otišlo pet članova predsjedništva organizacije koji su u stranci očito bili iz interesa.

– To su gubitnici unutarstranačkih izbora. Vlast su izgubili 2009. i nisu se mogli pomiriti s tim. Matošu je HSS bio dobar dok je bio u upravi Holdinga, a sad se slizao s drugima. Bivšeg šefa organizacije Ivicu Palatinuša pozivam da stranci vrati vijećnički mandat. Maksimir je bila najlošija organizacija i htjeli smo je raspustiti kao i Sesvete – kazao je Vuletić, napominjući da ne bi mario da se ispisalo i trideset članova.

Najavio je da će u srijedu raspustiti i organizaciju Peščenica. Bivši haesesovci nisu se odlučili za samostalan rad, nego su se učlanili u HSLS. Darinko Kosor, šef HSLS-a, kazao je da je u stranku došlo između 30 i 40 bivših haesesovaca iz Sesveta i dvadesetak iz Maksimira.

– Drago mi je da su izabrali nas, riječ je o kvalitetnim ljudima. Mi ih nismo poticali, samoorganizirali su se i prešli u HSLS – kazao je Kosor. Na pitanje što želi postići prihvaćanjem kadrova iz drugih stranaka kazao je da od 4000 novih članova 80 posto nikad nije bilo ni u jednoj stranci te su mu ti i najzanimljiviji.

Komentara 10

MI
milkovve
07:52 15.02.2011.

Iz jedne grebatorske stranke prelaze u još veće grebatore.

GO
gologuz
23:42 14.02.2011.

Drago mi je da je moj kvart jedan od onih u kojima krece propast stranke koju je sadasnja garnitura potpuno unistila.

HR
hr76
00:15 15.02.2011.

Friščić i kompanija su sj**ali slavnu stranku radi svojih g*zica! Treba potjerat sve te poltrone i dovest nekog poštenog seljaka ili ribara na čelo te slavne hrvatske stranke. Prije nego stranka nestane sa scene, to jest!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije