Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUKNUĆE CIJEVI

Radovi isključili grijanje u Španskom, Malešnici i Gajnicama

15.12.2009., Karlovac - Karlovacka toplana grije stanove od 3 ujutro do 22 sata.  Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
09.12.2014.
u 09:36

U Rudešu i Prečkom bit će slabija kvaliteta grijanja, a iz HEP-Toplinarstva poručuju da bi se grijanje do podneva trebalo vratiti

Stanari Španskog, Malešnice i Gajnica sinoć u 20 sati ostali su bez grijanja. Naime, za njih je bila prekinuta isporuka toplinske energije zbog sanacije magistralnog vrelovoda te su im stoga radijatori hladni, a nemaju ni tople vode.

– Došlo je do puknuća zbog dotrajalosti cijevi. Naime, zbog curenja oborinskih voda po cijevima dolazi do korozije pa se one lakše oštećuju i pucaju – objasnila je Silvija Barić iz HEP-Toplinarstva, istaknuvši da bi sve trebalo biti u redu do podneva.

Sa sličnim se poteškoćama radnici Toplinarstva suočavaju gotovo svake zime kada zbog kombinacije starih cijevi i hladnoće one često pucaju. Podsjetimo, prošle je zime u novogodišnjoj noći bez grijanja ostao Novi Zagreb. Inače, zimi se obavljaju samo nužni radovi koji se odnose na sanacije puknuća. Iako postoji još kritičnih dijelova, njihov će popravak doći na red tek u ljetnim mjesecima kada se izvode svi veći popravci na toplinarskoj mreži.

Zbog današnjih radova u Lovrečanskoj ulici, u blizini Selske ceste, slabije je grijanja i u naseljima Rudeš i Prečko. Također, ondje se topla voda može koristiti u manjoj količini. Stoga HEP-Toplinarstvo građane moli za razumijevanje i napominje kako je riječ o rutinskim zahvatima. – Radit će se cijelu noć tako da će grijanje vjerojatno i ranije biti u funkciji, ali krajnji je rok podne u slučaju da dođe do bilo kakvih komplikacija – poručila je Silvija Barić te objasnila da se radi po noći kako bi radovi uzrokovali što manje problema.

– Računamo na to da se u tom razdoblju ipak može bez tople vode, a grijanje se ionako gasi između 22 i 6 sati ujutro – rekla je Barić. Ipak, u slučaju bilo kakvih poteškoća građani se mogu javiti u centralu HEP-Toplinarstva na broj telefona 01/6009-555.

>>Razdjelnike dosad ugradilo 12.781 od 100 tisuća potrošača

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije