Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bez stajanja

Radnici se žale, a šef kaže: Radit će i na Gospu ako Bandić naruči

'14.07.2013., Zagreb - Zavrsna faza radova na obnovi juznog kolnika Zvonimirove ulice, kod trga J.F. Kennedyja.  Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL'
'Tomislav Miletic/PIXSELL'
08.08.2013.
u 09:30

Direktor Gospočić ne poštuje Zakon o radu - požalio se jedan djelatnik na direktora ZG cesta

Asfalter Zagrebačkih cesta (podaci poznati redakciji) požalio se Večernjaku da preispita uvjete rada za koje tvrdi da su neljudski – radno vrijeme traje 14 sati, a zbog loše organizacije vrijeme smjene doznaju dan prije. Posao na ovim vrućinama opasan je i gotovo neizdrživ.

– Radi se po 14 sati dnevno pa sam skupio 130 prekovremenih sati, a plaćena su samo 32 sata. Radi se sedam dana u tjednu bez slobodnog dana, a ako ga tražimo, prijete nam otkazom – kaže čitatelj. Pomoć je tražio i od državne inspekcije koja se nije odazvala jer ne priznaju anonimne prijave.

– Najteže je zaposlenima na određeno vrijeme jer strahuju za posao i trpe prijetnje. Radili smo na Dan pobjede, ali ne i direktor Gospočić o čijoj samovolji ovisi kad ću na slobodne dane – kaže radnik koji s plaćenim prekovremenim satima zaradi 5500  kuna mjesečno. 

Gospočić: Radit će i na Gospu ako Bandić tako naruči

Direktor Zagrebačkih cesta Alen Gospočić odgovorio je da su radnici slobodni zimi kad se ceste ne asfaltiraju.

– Ako gradonačelnik naruči, radit će i na Veliku Gospu jer je dio ljudi na godišnjem, a drugi dio radi. Radnici su slobodni od 20. prosinca do sredine veljače kad se ne mogu raditi asfalterski radovi – kaže Gospočić i kaže da se nitko nije žalio zbog prijetnji otkazom.

>>Evo kako se snalaze radnici koji na +40 glancaju grad

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije