Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večeras i sutra

Purgerica ima nove turističke ture i poklanja vikend zagrebačkih priča

Vlatka Ružić
31.07.2021.
u 12:52

Rezervacija je, poručuje, obavezna, a broj mjesta na turama je ograničen. Ture su isključivo na otvorenom, a dobrodošli su i ljubimci.

Večeras između drevnih gričkih zidina, a sutra romantična šetnja Lenucijevom potkovom. Josipa Siklić, turistička vodičkinja poznata kao Purgerica, ovog vikenda organizira besplatne turističke ture kojima će otkriti u dva različita lica našeg Zagreba - jedno je tajnovito, srednjovjekovno, ispunjeno legendama i pričama, a drugo je gospodsko i damsko, otkačeno, galantno i agramersko. 

Večeras u 22 sata tako je pripremila tematsku turu "Zagrebačke začarane priče", koja vodi među drevne gričke zidine.

-  Ovoga puta obojane mračnim legendama, starinski pripovijedanjima i vragolastim nepodopštinama naših predaka. Otkrijte gdje se nalaze neobične duge, drvene štenge, tajnovit tunel jedne kontese, ukleta knjižnica, alkemičarski plamen, vješticobran, i najveselija mračna groblja kojima, u srcu Gornjeg grada, šetaju vragolasti duhovi, i na jednu vam večer, zajedno s pripovjedačicom, kradu vrijeme - priča Purgerica. Mjesto polaska na turu je kod ulaza u Tunel Grič, iz Mesničke ulice, uz napomenu da se ne ulazi u tunel, već je samo mjesto za sastanak ispred ulaza. 

Sutra u 20 sati organiza špancir u duhu gospodina fulira. Tematska tura imena "Ljubim ruke i moj naklon" vodi  na upoznavanje elegantnog duha našeg Zagreba sa samog kraja 19.st. i početka 20.st. uz priče o škandaloznim predstavama u dvorani najljepšeg hotela sagrađenog za goste Orient Expressa, talijanskim grofovima koji vole golf i lijepe Zagrepčanke, vozačima "kostolomaca" i "konjki", slikarima, arhitektima, športistima, ali i kupačima na prvoj europskoj gradskoj nudističkoj plaži.

- Prošećite Lenucijevom potkovom, otkrijte što ima novog u Kastner-Ohleru, i nasmijte se uz vesele štiklece i crtice iz povijesti koje vam vraćaju u misli Zagreb, kakav je nekada bio - poručuje vodičkinja. Mjesto polaska na turu je kod kipa kralja Tomislava, preko puta Glavnog kolodvora.

Rezervacija je, poručuje, obavezna, a broj mjesta na turama je ograničen. Rezervacije je potrebno potvrditi porukom ili pozivom na: 0916363661 ili emailom na: purgerica@yahoo.com, a prilikom prijave, potrebno je napisati  ime i prezime, datum ili naziv ture, te broj osoba koje vodite sa sobom. Ture su isključivo na otvorenom, a dobrodošli su i ljubimci.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije