Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Četvorica radnika ozlijeđena

'Prvo je bio mali plamen pa je buknulo. Radnici su došli kod mene po vodu, rekli su da ima opečenih'

Požar u Frankopanskoj - pri sanaciji vodovodne cijevi probijena je i plinska, bagerist u bolnici
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/27
Autori: Vecernji.hr, Hina
01.06.2022.
u 09:19

– Čulo se kako pucaju stakla na zgradama – opisala je žena koja je radila u kiosku nedaleko od mjesta požara

Četvorica radnika Vodoopskrbe i odvodnje ozlijeđena su u požaru koji je sinoć buknuo u Frankopanskoj ulici u Zagrebu. Naime, tijekom radova na sanaciji vodovodne cijevi, oštećena je cijev plina nakon čega je izbio veliki požar. Zbog velikog plamena, koji je išao i više od 10 metara u zrak, pregorjele su tramvajske žice i pucala su stakla na zgradama. 

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba Siniša Jembrih rekao je za Večernji list da je plamen prijetio okolnim zgradama. 

– Jučer, tijekom dana, došlo je do puknuća vodovodnih instalacija na području Frankopanske ulice. Prilikom radova očito je došlo do oštećenja plinske instalacije i požara. Prva dojava došla je u 23.18 sati. Ukupno je na terenu bilo sedam vatrogasnih vozila s 18 vatrogasaca. Izvršili smo aktivnu obranu šireg perimetra Frankopanske ulice do onog trenutka kada je plin zatvoren. Došli smo i mi i hitna pomoć, četiri su radnika odvezena u zagrebačke bolnice. Dva su odmah puštena kućama, a dva, nažalost, imaju opekline trećeg stupnja na 10 posto tijela prema zadnjoj informaciji. Znači, izvan su životne opasnosti – kazao je Jembrih te dodao kako se trenutačno izvode radovi na infrastrukturi.

Kako Hina neslužbeno doznaje, teško ozlijeđenom radniku možda će biti potrebna transplantacija kože

Požar u Frankopanskoj - pri sanaciji vodovodne cijevi probijena je i plinska, bagerist u bolnici
1/15

Dramatičnu situaciju opisala je i jedna od svjedokinja. – Prvo je bio mali plamen pa je odjedanput buknulo. Radnici su došli k meni po vodu i rekli su da ima opečenih. Brzo su stigli vatrogasci i hitna. Do ponoći, kad sam bila tamo, nisu uspjeli ugasiti vatru. Čulo se kako pucaju stakla na zgradama – rekla je za 24sata žena koja je radila u obližnjem kiosku. 

Druga zaposlenica koja radi u kiosku istaknula je kako su se bojali da ne dođe do eksplozije. 

– Kći i ja radimo u tom kiosku koji je blizu. Ona je bila druga smjena. Bilo nas je strah da nešto ne eksplodira. Muž je krenuo po nju, zatvorili smo ranije – rekla je.

VIDEO Jutro nakon velikog požara u kojem je ozlijeđeno četvero ljudi u Frankopanskoj ulici

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba Siniša Jembrih jutros je za Hinu kazao je kako je otvoreni plamen gorio oko dva sata. Vatrogasna intervencija završila je u u 3.50, nakon čega su se vatrogasci s većinom snaga vratili u postrojbu, dok je jedno vozilo ostalo na mjestu događaja radi osiguranja.

– Za vrijeme trajanja intervencije u jednom smo stanu postavili cijevnu prugu za gašenje kako bismo se osigurali da ne bi došlo do proširenja požara zbog isijavanja topline – objasnio je zapovjednik Jembrih. 

VIDEO Požar u Frankopanskoj – pri sanaciji vodovodne cijevi probijena je i plinska, bagerist u bolnici

Zbog nastalih oštećenja dio potrošača u Frankopanskoj ulici ostao je bez vode te je privremeno obustavljena opskrba prirodnog plina

– Zbog oštećenja plinovoda u Frankopanskoj ulici, koje je nastalo zbog građevinskih radova, na navedenoj lokaciji potrošačima prirodnog plina privremeno je obustavljena opskrba. Sva ostala domaćinstva priključena na mrežu opskrbljuju se plinom i nema poteškoća u distribuciji – navodi Holding. 

Ključne riječi

Komentara 8

IV
ivgreif
11:18 01.06.2022.

Elementarna nepogoda za Zagreb je ovaj parazit Tomašević. Nikada gore Grad nije izgledao.

KL
Klavocin
10:15 01.06.2022.

Zanimljiv mi je gradonačelnik, veli kaznit će onog koji je to napravio. To kaže čovjek bez dana radnog staža pa bi kažnjavao radnike. A možda je bager stvarno vozio bandić

TM
trade_mark
08:57 02.06.2022.

da je mile živ, to se ne bi dogodilo jer bi u frankopanskoj već bilo 12 fontana i taj bi se požar odmah ugasio. eto zašto je važno graditi fontane!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije