Povratak na članak

Prvi put u životu zadovoljni smo kao podstanari

Ulazeći u stanove jedva su se susprezali da se ne počnu naglas smijati i plakati od sreće u isto vrijeme, a odmah su počeli pričati o uređenju
Objava 01. rujna 2018. 24214 prikaza
Popularni
 • Popularni
 • Najstariji
 • Najnoviji
Komentara 29
 • than:

  Imali smo mi i prije takve stanove. Oni koji su u ono vrijeme dijeljeni onima koji su bili bliži partiji. Onda je došla 'demokracija' pa je većina te stanove pokupovala za kikiriki. I sada idemo opet u krug. Jedino mi ... prikaži još! je nejasno koja je svrha dijeliti stanove u gradovima socijalnim slučajevima. Imamo mi kuća i po selima, gdje može da se nešto i posadi, koja kokica i prase, a socijala će i ovako i onako sjesti.

  2 14:37 01. 9. 2018.
 • Avatar nekineki
  nekineki:

  Toliko dana za redom vec pilite o podstanarstvu...

  3 14:19 01. 9. 2018.
 • herojulice:

  Koliko je koštala gradnja najamnina je fantastična a minus će opet pokriti građani koji su i financirali izgradnju.

  14:21 01. 9. 2018.
 • Machak:

  Ima se, može se. S parama prireznih obveznika.

  14:35 01. 9. 2018.
 • elkomadante:

  ...počelo je uvjeravanje za porez na nekretnine

  14:36 01. 9. 2018.
 • Avatar Čitatelj300
  Čitatelj300:

  Čemu negativni komentari? Zagreb je najbogatiji grad a i ovo je i dalje gradsko vlasništvo samo se eto malo pomoglo obiteljima sa puno djece!! Svi kukaju kako Hrvati izumiru a kad pomognu onima što imaju djecu onda odmah pljuvačina!

  1 15:56 01. 9. 2018.
 • Deleted user:

  Pa uvijek je ljepše biti podstanar i mobilan. I uvijek mijenjati posao za bolji a tako i mjesto stanovanja. I uživati u slobodnom vremenu i svom životu. Zbog stana ostati na poslu koji se ne voli je katastrofa. S nekretninama ... prikaži još! treba znati raditi, jer to je investicija. Ako se ne zna iznajmiti ili prodati onda se samo ima beton za vratom.

  15:10 01. 9. 2018.
 • tolitol:

  Inače ne vjerujem u velike dobrobiti ovakvih višestambenih objekata, no kako nas još vodi kadar iz bivšeg sustava, valjda se moramo pomiriti s tom zastarjelom vizijom i arhitekture i socijalnih stanova. S druge strane, najamnina je odlična i mogu shvatiti ... prikaži još! da su stanari oduševljeni. U nedostatku boljega, lijepa vijest.

  14:09 01. 9. 2018.
 • navrhbrda:

  Zato smo se borili da budemo podstanari , mamu vam!

  1 14:25 01. 9. 2018.
 • propalismoFranjoskroz:

  Razvedite se, i onda oboje možete dobiti stan..... hm, da li se netko možda već prije sjetio te ideje????

  16:12 01. 9. 2018.
 • TommyFunkyBeat:

  U posljednjih 5 godina natjecao sam se na tri natječaja Grada Zagreba kako bih u najam dobio gradski stan. Zaštićeni sam najmoprimac, oženjen, otac troje djece, branitelj, dragovoljac Domovinskog rata, u Zagrebu od 1968. godine... Dospio sam na liste, ali... ... prikaži još!. niti na jednom natječaju nisam imao dovoljan broj bodova da dobijem stan. Može li mi netko normalan u gradu pojasniti koji su to svemirski kriteriji da se može doći do stana? Naravno volio bih dići stambeni kredit, ali sam pre star, kao i moja supruga,

  11:22 02. 9. 2018.
 • elkomadante:

  Opa...na mala vrata počinje objašnjenje svekolikom pučanstvu kako prelazimo iz vlasništva u robovlasništvo i kako je to dobro ekonomski

  14:35 01. 9. 2018.
 • Vito:

  ja-ma: Objasnite razliku između podstanara i podstanara pa ju pokušajte suvislo usporediti s vasništvom i vlasništvom??? __ Podstanar je i dalje podstanar ma u čimjem stanu živio. __ Jedina razlika je u tome tko koga pljačka - u ovom slučaju ... prikaži još! "gradonačelnik" pljačka ne samo podstanare, nego i sve građane __ Pokušajte to osporiti dokazima da su novci za gradnju tog naselja u Podbrežju dobiveni iz nečijeg osobnog proračuna, a ne proračuna građana grada Zagreba i okonih naselja kojima "gradonačelnik" uzima 18 % od plaće

  10:58 03. 9. 2018.
 • Vito:

  Pogledajte "iz svemira", nema čak niti normalne pristupne ceste, a pitanje je postoji li kanalizacija, ili su i tu septičke jame

  09:39 03. 9. 2018.
 • Vito:

  Pitanje novinarima koji se "zalažu" za poštovanje zakona: Jesu li vidjeli koliko je vodomjera u podrumu tih novogradnji u Podbrežju??? __ Naime, u "Zakonu o vodi" iz 2003.g. jasno piše - svaki stan, poslovni prostor, garža i sl. mora imati ... prikaži još! SVOJ VODOMJER __ U ZAKONU nigdje ne piše niti ima riječ - POMOĆNI vodomjer. __ Ako u podrumu nema onoliko vodomjera koliko ima stanova, garaža, poslovnih prostora u zgradi, onda je zgrada protuzakonito predana na korištenje stanarima. __ Zato, otiđite do podruma i izbrojite koliko ima vodomjera pa usporedite s brojem stanova. __ U suprotnom podržavate priejvaru stanara i vodje navedenih mladih obitelji koje "gradonačelnik" javno vara, ako im je u stan ugradio "pomoćni" vodomjer, jer će plaćati vodu i za one koji ju neće htijeti plaćati, ako u podrumu postoji samo jedan vodomjer za cijelu zgradu.

  09:46 03. 9. 2018.
 • Vito:

  Može li mi netko normalan u gradu pojasniti koji su to svemirski kriteriji da se može doći do stana? ::: Očito nisi podoban bosanac

  10:43 03. 9. 2018.
 • Deleted user:

  Ili su ovi novinari nestručnjaci ili se novinarski zanat pretvorio u paeudoknjiževnost pa od vijesti prave drame i pseudosenzacije! Pa u ovom članku tek na kraju čitam i dobijam informaciju - dodjela stana u najam, zaštićeni.! Pa taj podatak je ... prikaži još!e trebalo staviti odmah u podnaslov pa tek onda pričati “Markove kanale”! Ovako sve izgleda kaotično! Izrada stanova za najam je za mene jedna od najvažnijih demografskih poteza jer bi tako imali i veliku pokretljivost radne snage, jer ako nemate stan po povoljnoj cijeni (sukladno plaćama!) ne možete niti organizirati privrednu aktivnost! Tako jednostavno da glava boli!

  22:06 01. 9. 2018.
 • Vito:

  Nadam se i da će škola biti sagrađena prije nego što moja petogodišnja kći Paula krene u prvi razred. --- koji se nada da će, kada se kvart napuni, dobiti i sav potreban sadržaj poput trgovina, knjižnice, bazena... ::: Nova ... prikaži još! "čistokrvna" spavaonica za doseljene birače "gradonačelnika" oji je zloporabom novca stanovnika Zagreba uz svesrdnu pomoć "novinara" ponovo obmanuo cjelokupnu javnost __ Naselje nema trgovina, škole, vrtića, ambulante - manja naseobina koja nema obilježja grada, a nije ni selo, jer se stanovnici ne bave poljoprivredom. __ Točno, novi stanovi u naselju Podbrežje ne zahtijevaju ništada bi postali dio urbane, gardske, cjeline, što u stvarnosti i nije potrebno "gradonačelniku", jer on vlada naseljenima i pomoću naseljenih dolazi do vlasti obećavajući naseljenicima "brda i doline" svakih 4 godine kako bi održavao privid dobrog vladara.

  09:33 03. 9. 2018.
 • Vito:

  od vijesti prave drame i pseudosenzacije Tako jednostavno da glava boli! ::: Morate shvatiti da pišu provirujući iz pozadine "gradonačelnika", zato i sve postavljaju "naglavačke", najbitnije je najzadnje pa ako netko i uspije zbog smrada pročitati do kraja može nešto ... prikaži još! i saznati. __ Kako bi bilo da na početku pišu - novi stanari prevareni, jer nemaju vodomjere, nego "pomoćne" vodomjere, budući je zgrada predana na korištenje, a nezakonito joj ugrađeni "pomoćni" vodomjeri, aiko je izvođač radova morao ugraditi točno onoliko vodomjera koliko postoji stanova, poslovnih prostora, garaža u toj zgradi.

  10:50 03. 9. 2018.
 • Avatar mileudarcina 1
  mileudarcina 1:

  Prvi put u životu zadovoljni smo kao podstanari, teško nam je ponekad smo i mlade janjetine željni nema je po mesnicama al uz pomoć prijatelja i rodbine nekako izdržimo, Toza lokacija London.

  17:49 01. 9. 2018.
 • Recite što mislite!

  Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.