Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Prve novinarske korake učili od večernjakovaca

Proslava 35. Godišnjice mature jednog novinarskog razreda
28. lipnja 2019. u 08:48 1 komentara 571 prikaza
Novinari na proslavi
Foto: Pixsell

Prvi novinarski koraci lakši su kad imate dobre mentore. Najbolje je kad su to profesionalci koji su u karijeri postigli mnogo i bili voljni prenijeti svoje znanje novim naraštajima. U slučaju nekadašnjeg 4H razreda koji je maturirao prije 35 godina u Gimnaziji u Križanićevoj, tada Centru za kulturu i umjetnost, smjer novinarstvo, pokazalo se da su mentori dobro obavili svoj posao.

Milorad Dodik JOZO PAVKOVIĆ Zamislite što bi se dogodilo da se otkrije da je CIA špijunirala Washington Post

O novinarstvu su ih u gimnazijskim klupama poučavali i novinarstvom zarazili Ratomir Cvetković, Vladimir Matek i Zvonko Toth, a prve korake u grafičkom oblikovanju napravili su uza Ziju Sulejmanpašića. O fotografiji su učili od legendarnog Pavla Cajzeka. Zato ne čudi da je osam “kulturnjaka” nakon što su im mentorirali večernjakovci i vjesnikovci ostalo zaljubljeno u novinarstvo. Među tih osam su trojica koji i sada rade u Večernjem listu, u sportskoj redakciji – Dražen Brajdić, Damir Mrvec i Robert Junaci.

Maturanti ZAKLJUČNE OCJENE Prosjek ocjena srednjoškolaca je 4,11, a najviše superodlikaša ima u ovim županijama

Dražen Brajdić je specijalist za košarku i borilačke sportove, Damir Mrvec za rukomet, a Robert Junaci za nogomet. Antonio Bat danas je fotoreporter agencije EPA, Davor Lulić urednik je sportske redakcije na Hrvatskom radiju, Nino Bantić urednik je na desku Associated Pressa, Sandra Veić Sukreški radila je u Vjesniku i na Radiju 101, a danas je urednica u uglednoj agenciji NIŠA, a Vesna Karuza Podgorelec od 2015. do 2016. godine bila je glavna urednica na HRT-u. 

pojavio se i lažni
Goga se obratila javnosti: 'Dogodilo se nešto nemoguće, blokirali su moj račun, ne mogu ništa više'
JUBIZOL
Energetski štedljiva kuća
Veliki vodič - zbog ovih kvalitetnih fasada godišnje možete uštedjeti i do dvije hrvatske plaće