Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u organizaciji ORAHA

Prva tematska sjednica Gradske skupštine, tema - klimatske promjene

FILE PHOTO: COP26 in Glasgow
YVES HERMAN
14.11.2021.
u 11:00

Sjednica je nastavak panel debate Savez gradonačelnika za Europski zeleni plan u škotskom Glasgowu, na kojoj je prije dva dana sudjelovao gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Kako učiniti Zagreb niskougljičnim gradom? Tema je to prve tematske sjednice u ovom sazivu Gradske skupštine, koju organizira odbor za okoliš, kojem je na čelu zastupnik stranke OraH Zorislav Antun Petrović.

Cilj je sjednice utvrditi načine koji bi doprinijeli usporavanju klimatskih promjena i globalnog zatopljenja, pa su pozvali stručnjake koji rade u području zaštite okoliša i energetike.

Okupit će se svi u ponedjeljak u 10 sati u Staroj gradskoj vijećnici, a ideja je, kaže Zorislav Antun Petrović, da se razmjene iskustva te pronađu najbolja rješenja kako bi metropola postala grad s nultom emisijom stakleničkih plinova.

- Zato su pozvane gradske zastupnice iz irskog Waterforda i njemačkog Berlina, Cristiona Kelly i Klara Schiedlich, kako bi čuli kako su oni prešli s cestovnog na biciklistički promet – kaže Petrović i dodaje da je sjednica nastavak panel debate Savez gradonačelnika za Europski zeleni plan u škotskom Glasgowu, na kojoj je prije dva dana sudjelovao gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Gradonačelnik je prilikom rasprave sa šefovima Osla, Lyona i Budimpešte istaknuo kako je Gradska skupština usvojila energetsku strategiju koja predviđa instaliranje solarnih panela na zgradama javne namjene, višestambenim zgradama, obiteljskim kućama te poduzetništvu, a osvrnuo se i na problem prometa te dodao da je zadaća njega i njegova tima proširiti tramvajsku mrežu i rute, obnoviti tramvajsku flotu, ali i označiti više biciklističkih staza.

Na sjednici će, među ostalim, govoriti i Julije Domac, ravnatelj Regionalne energetske agencije sjeverozapadne Hrvatske, šef Skupštine Joško Klisović, ali i Sandra Benčić, predsjednica Odbora za zaštitu okoliša Hrvatskog sabora.

>>> Pogledajte: Najavljeno 750 otkaza u Holdingu: Iz Sindikata su zgroženi i kažu, "nećete dobiti niti jednu lipu od nas"

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije