Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gleda se i eurosong

Provjerite program ovogodišnjeg 'Mjeseca Ponosa' u organizaciji Zagreb Pridea

Foto: PR
1/3
21.05.2021.
u 16:56

Booksa u parku 9. lipnja u 18 sati donosi promociju "The Spun Tarot", autora Tonija Zadraveca, koji predstavlja suvremeni zaokret Rider-Waite-Smith tarota,

U Močvari se, među ostalim, sutra u 19 sati gleda finale Eurosonga Iako iduće godine natjecanje za najbolju pjesmu Eurovizije neće se održati u Zagrebu, finalnu večer drugog najvažnijeg svibanjskog izbora ipak će se pratiti, i to uz stručno vodstvo Colinde Evangeliste i Entity iz House of Flamingo.

U utorak pak slijedi fimska večer u Kinoteci, počevši u 18 sati s filmom 25.5.2021. “So Pretty”. Debitantski dugometražni film “So Pretty” redateljice Jessie Jeffrey Dunn Rovinelli suvremena je adaptacija romana “So Schön” njemačkog gej komunista Ronalda M. Schernikaua. Zapadni Berlin 1980. u filmu je zamijenjen New Yorkom 2018. gdje susrećemo i pratimo zajednicu trans i genderqueer umjetnika_ca i aktivista_ica u pokušajima izgradnje utopije, otpora i ljubavi. .

Iduću subotu u Uraniji u 17.30 počinje predavanje. Franko Dota: Pismo Kire Crnogorskog iz Skopja – prvi jugoslavenski gej aktivistički glas. Negdje u kasnim 1950-ima skopski odvjetnik Kiro Crnogorski iz tiska je doznao da se u Beogradu, u jugoslavenskom saveznom ministarstvu pravosuđa, radi na reformi kaznenog prava. Kao pravniku bilo mu je jasno da je to prilika za, danas bismo rekli, „zagovaračku akciju“ pa je sročio pismo naslovivši ga na nadležnog ministra.

Foto: PR

U 18.30 pak, 2. lipnja, je predavanje Maria Kikaša nazvano "Ružičasta linija u našem dvorištu: LGBT+ prava i globalni odnosi". Dva dana nakon toga je u isto vrijem na redu Natalija Iva Stepanović "Autanje, odrastanje, kruzanje – hrvatska gej i lezbijska
književnost". Booksa u parku 9. lipnja u 18 sati donosi promociju "The Spun Tarot", autora Tonija Zadraveca, koji predstavlja suvremeni zaokret Rider-Waite-Smith tarota, najraširenijega tarot špila u svijetu. Također donosi tribinu 11. lipnja u 20 sati pod nazivom "Kako je sve počelo?" gdje će razgovarati aktivisti/ce koji su sudjelovali u organizaciji prvog hrvatskog prajda.

Ključne riječi

Komentara 2

JO
jorgen
21:35 21.05.2021.

Mjesec ponosa? Znači nije im bio dovoljan dan, niti tjedan. Sada je već mjesec. Pa onda godina u kojoj će biti izvješene njihove zastave uz prigodno trošenje milijuna kuna na dodvoravanje marginalnim skupinama samo zato jer je Soroš tako naredio?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije