Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Prosječna zagrebačka plaća za veljaču je bila 8.310 kuna

Najviša je prosječna neto plaća u pravnim osobama u Zagrebu za veljaču isplaćena u proizvodnji osnovnih farmaceutskih proizvoda i farmaceutskih pripravaka u iznosu od 23.212 kuna
13. svibnja 2021. u 07:09 2 komentara 681 prikaza
lova
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Prosječna neto plaća zaposlenih u pravnim osobama u gradu Zagrebu za veljaču ove godine iznosila je 8.310 kuna, što je nominalno pet posto više u odnosu na veljaču 2020., podaci su Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Zagreba.

Brojanje novaca NA GODIŠNJOJ RAZINI RASLE 3,4% Prosječna plaća u državi u veljači prvi put premašila 7000 kuna

U odnosu na prosječnu mjesečnu plaću za veljaču na razini Hrvatske, koja je iznosila 7.038 kuna, prosječna zagrebačka neto plaća isplaćena za isti mjesec bila je viša za 1.272 kune.

Po podacima Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada, najviša je prosječna neto plaća u pravnim osobama u Zagrebu za veljaču isplaćena u proizvodnji osnovnih farmaceutskih proizvoda i farmaceutskih pripravaka u iznosu od 23.212 kuna.

Nasuprot tomu, najniža je prosječna neto plaća za veljaču isplaćena u zaštitnim i istraživačkim djelatnostima, u iznosu od 4.424 kuna.

LOV NA NEDODIRLJIVE Zagrebu prijeti situacija u kojoj nikad nije bio! 'Krivac' je u Našicama...

Prosječna mjesečna isplaćena bruto plaća u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za veljaču ove godine iznosila je 11.559 kuna, što je porast za 2,7 posto u odnosu na veljaču 2020. godine.

morao se osvrnuti
Kakav peh! Dok je novinar izvještavao uživo s jezera, gledateljima pozornost privukao prizor u pozadini
Dacia Sandero Stepway
ROBUSTAN I SVESTRAN
Avanturistički duh plus dobar roštilj jednako dan za pamćenje
  • Kokoiduhovi:

    Ježeš!!?? Pa tko ima takvu plaću?? Jedino gđa Bandičević i gradski službenici....Kužim prosječna; netko 13000 netko 7500 ali toliki prosjek....?? Da barem imam 2.000,00 ispod prosjeka....

  • Avatar cuki2020
    cuki2020:

    Dođeš u banku, tražiš reprogram dugovanja, ali vi ste ispod prosjeka grada, žao nam je Koliko nas je takvih sa rupama u novčaniku ?