Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Prosječna zagrebačka neto plaća za rujan 6.921 kunu

Prosječna neto plaća za rujan u gospodarstvu Grada Zagreba iznosila je 6.765 kuna i bila je 2,2 posto niža od prosjeka na razini grada
02. siječnja 2018. u 10:20 7 komentara 301 prikaza
kune
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Prosječna neto plaća zaposlenih u Zagrebu za rujan je iznosila 6.921 kunu, što je nominalno za 0,47 posto manje nego mjesec dana prije i 6,4 posto više na godišnjoj razini, pokazuju podaci Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Zagreba.

kune Najvelikodušniji Fina objavila popis 25 tvrtki u Hrvatskoj koje imaju najveće plaće

Prosječna zagrebačka mjesečna plaća isplaćena za ovogodišnji rujan bila je, naime, 33 kune niža od prosjeka za kolovoz te 420 kuna više od plaće isplaćene za rujan 2016. godine.

U odnosu, pak, na prosječnu mjesečnu plaću na razini Hrvatske, koja je za rujan iznosila 5.958 kuna, prosječna je zagrebačka neto plaća isplaćena za deveti ovogodišnji mjesec bila viša za 963 kune ili 16,2 posto

Podaci zagrebačkog statističkog ureda pokazuju da je prosjek neto plaća isplaćenih tijekom prvih devet mjeseci ove godine iznosio 6.921 kunu i nominalno je 5,8 posto viši nego u istom razdoblju lani.

Prosječna neto plaća za rujan u gospodarstvu Grada Zagreba iznosila je 6.765 kuna i bila je 2,2 posto niža od prosjeka na razini grada, dok je prosjek u izvangospodarskim djelatnostima bio 7.239 kuna ili 4,6 posto više od gradskog prosjeka. Pritom je najviša prosječna neto plaća za rujan isplaćena zaposlenima u vađenju sirove nafte i prirodnog plina i iznosila je 11.080 kuna ili 60 posto više od gradskog prosjeka.

novac Statistika Prosječna neto plaća u listopadu porasla 5,1 posto, na 6.014 kuna

Po visini prosječne neto plaće za rujan slijede zaposleni u financijskim uslužnim djelatnostima, osim osiguranja i mirovinskih fondova s 10.172 kune, a više od 10 tisuća kuna iznosio je i prosjek plaća isplaćenih u farmaceutskoj industriji, točnije 10.048 kuna.

Nasuprot tomu, zaposlenici u pet djelatnosti za rujan su primili prosječne plaće manje od četiri tisuće kuna - prosjek u proizvodnji odjeće iznosio je 3.955 kuna, u proizvodnji kože 3.998 kuna, u uslugama u vezi s upravljanjem i održavanjem zgrada te djelatnosti uređenja i održavanja krajolika 3.962 kune, u zaštitarskim i istražnim djelatnostima 3.944 kune i u ostalim osobnim uslužnim djelatnostima 3.902 kune.

Po podacima Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Zagreba, prosječna je bruto plaća zaposlenih u Zagrebu za rujan iznosila 9.631 kunu, što je nominalno 0,92  posto ili 90 kuna manje nego mjesec ranije te 4,6 posto ili 421 kunu više od prosjeka za rujan prošle godine. U odnosu na prosječnu bruto plaću na razini Hrvatske koja je za rujan iznosila 7.989 kuna, prosječna je zagrebačka bruto plaća bila 1.642 kune ili 20,5 posto viša.

Pogledajte i galeriju dočeka Nove godine u Zagrebu:

kune
1 / 44
Zagrepčani u dobrom raspoloženju dočekali 2018. godinu na Trgu bana Jelačića
petlja KONAČNO Petlja ide u sanaciju, evo što će se sve popravljati Zimska idila na Sljemenu Oprez Posebna regulacija prometa za Snježnu kraljicu, od 1. do 5. siječnja otpad Nelijep prizor Sve puno smeća: 'Sretna nam Nova i pozdrav s Knežije Bandiću'
Najcool predavanje o financijskoj pismenosti u Splitu
Najcool predavanje o financijskoj pismenosti u Splitu:
Kako uložiti 32.000 kn s 18 godina, zašto propustiti maturalac i koja je količina motora potrebna za skladan brak
 • Long:

  U prosijek ulazi Ramljak, svi menadjeri sa par stotina tisuca kuna placom. Izbornici koji imaju takodjer placu od par stotina tisuca kuna i ostali smradovi.

 • skic1:

  Pa ja i žena zajedno nemamo tolko.

 • Avatar pittbull
  pittbull:

  Nikad mi nije jasno zasto i kada ce biti stvarna statistika napisana a svi u HR znaju kako taj prosjek place plasirate u medije. Daleko je to od stvarne slike...