Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Prosječna neto plaća za lipanj 7.278 kuna, a u ovim djelatnostima najviše se zarađivalo

Više od deset tisuća kuna prosječne plaće za lipanj primili su i zaposleni u proizvodnji pića, 10.313 kuna, i proizvodnji računala te električnih i optičkih proizvoda, 10.146 kuna
16. listopada 2018. u 07:40 7 komentara 1198 prikaza
kune
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Prosječna neto plaća zaposlenih u Zagrebu za lipanj iznosila je 7.278 kuna, što je nominalno za 0,7 posto manje nego za svibanj i 4,4 posto više u odnosu na plaću za lanjski lipanj, pokazuju podaci Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Zagreba.

Prosvjed radnika Uljanika Matej Bule i Ivan Majić Tko ignorira načela tržišnog poslovanja nema za plaće

U odnosu na prosječnu mjesečnu plaću za lipanj na razini Hrvatske koja je iznosila 6.276 kuna, kuna prosječna zagrebačka neto plaća isplaćena za lipanj bila je viša za 1.002 kune ili 16 posto. 

Podaci zagrebačkog statističkog ureda pokazuju da je prosjek neto plaća isplaćenih tijekom prvog polugodišta ove godine iznosio 7.244 kune.

Prosječna neto plaća za lipanj u zagrebačkom gospodarstvu iznosila je 7.176 kuna, a prosjek u izvangospodarskim djelatnostima bio je 7.482 kune.

Vlada - sjednica Sjednica Vlade Plenković: Otkad smo preuzeli dužnost, prosječna plaća je veća za 710 kuna

Najviša prosječna neto plaća za lipanj isplaćena je zaposlenima u vađenju sirove nafte i prirodnog plina i iznosila je 13.567 kuna. Slijede zaposleni u proizvodnji osnovnih farmaceutskih proizvoda i farmaceutskih pripravaka s 10.861 kunom, a 10.475 kuna iznosio je prosjek plaća u financijskim uslužnim djelatnostima, osim osiguranja i mirovinskih fondova.

Više od deset tisuća kuna prosječne plaće za lipanj primili su i zaposleni u proizvodnji pića, 10.313 kuna, i proizvodnji računala te električnih i i optičkih proizvoda, 10.146 kuna.

Gordan Jandroković Napala Jandrokovića: 'Zastupnicima se skine 150 kuna s plaće, pa to je ništa'

Nasuprot tomu, zaposlenici u proizvodnji metala za lipanj su primili prosječne plaće od 3.734 kuna. Prosjek u ostalim uslužnim djelatnostima iznosio je 4.009 kuna, a u proizvodnji odjeće 4.064 kune.

Po podacima Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Zagreba, prosječna bruto plaća zaposlenih u Zagrebu za lipanj iznosila je 10.242 kune.

Pogledajte video: Ovo su stvari koje trebate znati o mirovinskoj reformi

 

Kova d.o.o.
HRVATSKI PROIZVOD
Domaća tvrtka napravila samosterilizirajući kontejner koji efikasno čisti zrak od mikroorganizama poput bakterija i virusa
PBZ
#OSTAJEMDOMA
Vodič za biznis: online usluge koje će vam dati uvid u poslovanje u svakom trenutku
 • Avatar Udruga_obrisanih
  Udruga_obrisanih:

  večina jede samo zelje, a neki jedu samo meso, u prosjeku sarma. Prosjek nam diže marićeva porezna reforma po sistemu "uzmi siromašnima i daj bogatima". Blago nama.

 • pavel1001:

  kakva manipulacija,strašo!

 • dopizdilomi:

  U zadnjih 5 godina radim u četvrtoj firmi i nikako doći blizu toga prosjeka a tek imati ga je san.