Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Proširuje se Westgate, gradit će se zabavni park, helidrom, bazeni...

Na milijun četvornih metara zelenih površina, koje okružuju najveći hrvatski trgovački centar Westgate pokraj Zaprešića, austrijski ulagač nastavlja planiranu gradnju Shopping Cityja
12. travnja 2012. u 10:00 3 komentara 1412 prikaza
westgate

“Predstavljamo našu novu shoppingtainment destinaciju” i “Mjesto koje misli samo na zabavu” samo su neki od plakata koji su se pojavili uz najveći trgovački centar Westgate u Zaprešiću. Na milijun četvornih metara zelenih površina, koje okružuju najveći hrvatski trgovački centar Westgate, austrijski ulagač nastavlja planiranu gradnju Shopping City Zagreba, kako je cijeli projekt nazvan, a u kojem će se u skorijem vremenu, uz već postojeći trgovački centar, naći mnoštvo sadržaja, među kojima i veliki zabavni park po uzoru na slične europske.

– Trenutačno se intenzivno pregovara s više potencijalnih investitora, pogotovo o zabavnom sadržaju. O imenima potencijalnih investitora, kao i detaljima samog projekta, u ovoj je fazi prerano govoriti – komentirao je Stjepan Iveljić, direktor Westgatea, nastavak desetaka milijuna eura vrijedne investicije.

Dva milijuna potencijalnih korisnika

Ulagače je na ovu lokaciju privukla odlična prometna povezanost sjeverozapadne Hrvatske i Slovenije, kao i iznimno gust prometni pravac tijekom turističke sezone. Stoga ne čude procjene da će budućim sadržajima, koji se najavljuju, gravitirati čak dva milijuna ljudi. Među njima najviše će biti upravo žitelja Zagrebačke županije, koji su prije nepune dvije godine otvoreni Westgate prihvatili s oduševljenjem.

– Da nije bilo ekonomske krize, prostor omeđen s jedne strane autocestom Zagreb – Macelj i s druge strane rijekom Krapinom, odnosno Zagorskom magistralom bio bi već “napunjen” brojnim sadržajima. No vrijeme tijekom kojega se usporilo investicijsko popunjavanje ovog dijela općine iskoristili smo da u cijelosti sredimo komunalnu infrastrukturu, kao odličan preduvjet novih ulaganja – ocijenio je zaprešićki gradonačelnik Željko Turk, zadovoljan što se gospodarski iznova nešto pokreće u ovom dijelu Zagrebačke županije.

Ujedno objašnjava da su austrijski investitori Focus Invest, Braunsberger Holding i Plus City, koji su u Westgate, trgovački centar sagrađen za samo 15 mjeseci, uložili 270 milijuna eura, u cijelosti vlasnici zemljišta na kojemu će se uskoro u nekoliko faza podići cijeli trgovački grad s brojnim sadržajima koji nedostaju ne samo Zagrebačkoj županiji nego i Hrvatskoj.

Vlasnici zemljišta usporili projekt

A osim zabavnog parka, koji u projekcijama podsjeća na Gardaland, na novosagrađenim prostorima trebala bi se naći benzinska crpka, otvoreni i zatvoreni bazeni, multipleks-kino, cijeli niz poslovno-trgovačkih tvrtki, pa čak i helidrom, a javna je tajna da je i Ikea, unatoč otvaranju prostora na istoku županije, još uvijek zainteresirana za poslovanje i na ovoj lokaciji.

Razvoj zaprešićke poslovne zone počeo je još 1999. godine, početkom otkupa zemljišta u dotadašnjem privatnom vlasništvu, što je austrijskom ulagaču realizaciju planiranog usporilo znatno više od krize koja je zahvatila gospodarstvo.

SAVJETI NUTRICIONISTA
Mazali ste svinjsku mast na kruh, a danas je ne jedete? Bit će vam žao što ovo niste znali
Hotel Boškinac
Hotel Boškinac
Uspješna turistička priča u zagrljaju paške čarolije
  • tarle1:

    Ne znam zašto se ta pustoš od centra širi, kad tamo sada nema ni šetača, a kamo li kupaca. Stanujem u zapadnom dijelu Zagreba i svakodnevno gledam nekakve velike autobuse koji glume dovoz potencijalnih kupaca. Ti autobusi su većinom prazni. ... prikaži još! Jednom, kad sam išao u Tuhelj, svratio sam u taj centar, jer sam se imao potrebu olakšati. Tamo nisam zapazio niti šetače a ne kupce. Drago mi je da su investitori ovoga Wastgelita, ovdje debelo \"popušili\".

  • Vito:

    Proširuje se Westgate, gradit će se zabavni park, helidrom, bazeni... Ne bi li bilo pismenije napisati: Proširuju \"Westgate\", gradit će zabavni park, helidrom, bazeni...

  • Vito:

    12.04.2012. u 14:24h tarle1 Na žalost, nisu oni ništa \"popušili\"... Čak suprotno, zarađuju na sirotiniji, ma koliko to vama bilo čudno... Kako? Ne plaćaju porez u Hrvatskoj patako mogu \"oprati\" novce u svojoj matičnoj državi, samo \"prenesu ondašnju zaradu na ... prikaži još!u na ovdašnju i lako izbjegnu plaćanje poreza i u svojoj državi... Ne samo da su se dokopali skupog zemljišta, nego sad Hrvatska više nemapravo ulaziti u privatni posjed kako bi nadzirala crpljenje pitke vode iz hrvatske zemlje... Zašto rade bazene? Najlakše opravdanje za potrošnju pitke vode, akad jednom naprave postrojenja za punjenje boca pitkom vodom gotovo je, \"bijelo zlato\" ode u nepovrat... Da, oni razmišljaju o budućnosti, a mi se veselimo šarenim staklenim kuglicama...