Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjednica bez pravog zaključka

Proračun za sport smanjit će se s 138 na 116 milijuna kuna

Odrzana sjednica Skupstine Zagrebackog sportskog saveza
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
12.11.2014.
u 07:30

Dr. Boris Labar, predsjednik Mladosti pitao je zašto se pogoduje klubovima koji bez konkurencije osvajaju domaće trofeje

Sjednica Skupštine Sportskog saveza Grada Zagreba još jednom je razotkrila svu pustoš koju su Milan Bandić i Zdenko Antunović ostavili u krovnoj organizaciji zagrebačkog sporta prošlogodišnjim smjenjivanjem njezina vodstva.

U situaciji kad se očekuje da će godišnji proračun SSGZ-a s ovogodišnjih 138 milijuna kuna biti smanjen (zbog izmjena Zakona o dohotku i manjih prihoda Grada Zagreba) na mogućih 116 milijuna, koplja su se lomila oko Prijedloga programa javnih potreba u sportu Grada Zagreba za 2015. Skupštinari su raspravljali samo o programskom dijelu, a financijski odgodili za sljedeću sjednicu. No, svejedno osnovni kriteriji za klubove nositelje kvalitete u momčadskim sportovima mnogima su bili sporni.

- Želimo da u kriterije uđu i uspjesi na međunarodnom planu - tražio je Tomislav Družak, predsjednik Zagrebačkog vaterpolskog saveza. Predložio je amandman koji Upravni odbor (UO) nije prihvatio, ali predsjednik Nikola Dragaš nije na glasovanje dao amandman, nego odluku UO-a da ga odbije. I za to nije dobio dovoljnu većinu, 41 od 84 glasa, ali ustvrdio je da prijedlog vaterpolista nije prošao. No, za riječ se javio i dr. Boris Labar, predsjednik Mladosti.

- Ne znamo koliki će nam proračun biti, ali koliki god bio, pa makar i samo pet milijuna, odredimo kriterije prema kojima će biti raspodijeljen. Moraju se uvažavati međunarodni uspjesi jer oni znače promidžbu Hrvatske. A ne da i dalje pogodujemo klubovima koji gotovo bez konkurencije osvajaju domaće trofeje - kazao je dr. Labar i pobrao pljesak. Na kraju je postignut kompromis na način da je UO preuzeo obvezu da pronađe način da i Mladost uđe među nositelje kvalitete.

Komentara 1

DU
Deleted user
18:09 12.11.2014.

Samo slijepci nisu primjetili da je drug Bandić, koji je rekao da je On Zagreb, da Njemu nitko neće govoriti što da radi - puni džepove tzv predsjedniku Dinama koji je registriran kao udruga građana, nije plaćao porez na dobit , imao je novca kao pljeve, da ne spominjem ostalo, pa kada se saznalo da će postati obveznici poreza na dobit, požurio je vrli gradonačelnik dati im godišnju kvotu od nekih dva milijuna kuna zbog - Problema i nedostatka novca za sudjelovanje u nekim EU natjecanjima .............U međuvremenu građani Zagreba žive sve lošije, stopa Kriminala sve je Viša, Razbojstva svake vrste sve više, a neki žive i ponašaju se kao Tahi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije