Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVOST

Promjene u ZET-u: Od 1. srpnja nova karta koja vrijedi sat vremena

Tramvajska karta
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
1/7
20.06.2018.
u 11:54

Iz ZET-a najavljuju da će uskoro plaćanje prijevozne usluge biti dostupnije i jednostavnije jer će uvesti odgovarajuću mobilnu aplikaciju.

Zagrebački električni tramvaj (ZET) od 1. srpnja pustit će u prodaju pojedinačnu voznu kartu od sedam kuna koja će vrijediti 60 minuta za putovanje u jednoj tarifnoj zoni, priopćeno je iz ZET-a.

Osim u papirnatom obliku, karta će biti dostupna i u elektroničkom izdanju te će putnici, koji prijevoz plaćaju vrijednosnom kartom, na zaslonu uređaja za registraciju trebati prije prislanjanja kartice odabrati kupnju karte od 60 minuta.

"Tako kupljena karta vrijedit će jedan sat, bez obzira na smjer putovanja, dok će u papirnatom obliku, kao i do sada, vrijediti u jednom smjeru. Napominjemo kako će prislanjanjem elektroničke kartice bez prethodnog odabira 60 minutne karte na zaslonu uređaja putnik kupiti uobičajenu kartu za jednu zonu po cijeni od 10 kuna", upozorava ZET.

Vozači će prodavati isključivo karte za 15 kuna

Vozači tramvaja i autobusa od 1. srpnja prodavat će isključivo pojedinačnu papirnatu kartu po cijeni od 15 kuna, koja će za vožnju biti valjana 90 minuta u jednom smjeru i na području jedne tarifne zone, navodi ZET opravdavajući to rastom prodaje karata u vozilima, što "dodatno otežava primarni vozački posao".

Sve ostale vozne karte po cijenama od četiri, sedam i 10 kuna i dalje će biti dostupne na uobičajenim prodajnim mjestima.

U prodaji su i mjesečni, odnosno godišnji kuponi, kojima se omogućava neograničeni broj vožnji u unaprijed određenom razdoblju po pojedinom prometnom području.

Poskupljuje uspinjača

Prijevoz uspinjačom će  od 1. srpnja karta s dosadašnje četiri kune poskupjeti na pet kuna, a hitna vožnja moći će se naručiti po cijeni od 25 kuna.

Za prijevoz uspinjačom, ubuduće neće vrijediti vrijednosne i papirnate pojedinačne karte za ostala sredstva javnog prijevoza, no korisnici koji imaju odgovarajući mjesečni ili godišnji kupon mogu uspinjaču koristiti kao i do sada.

Iz ZET-a najavljuju da će uskoro plaćanje prijevozne usluge biti dostupnije i jednostavnije jer će uvesti odgovarajuću mobilnu aplikaciju.

Pogledajte i galeriju: Na Držićevoj se sudarila dva tramvaja

Tramvajska karta
1/11

Komentara 3

ZO
zoranos
13:22 20.06.2018.

Oni i dalje ne kuže da ne mogu imati mjesečni pokaz od 360kn i dnevnu kartu od 4kn. Ja sam otkazao taj pokaz i sada trošim nekih 150kn mjesečno sa tim minikartama. Dakle ZET samo na meni gubi mjesečno 210kn a takvih kao ja je na tisuće!!!

DU
Deleted user
13:28 20.06.2018.

Ni Mujo i Haso ne bi ovoliko iskomplicirali.Ovo više nije ni smiješno.

Avatar yumamic
yumamic
12:46 20.06.2018.

.. za dva mjeseca lagano ukinuti onu od četiri kune sve do novih izbora kada bude opet neko "sezonsko" pojeftinjenje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije