Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠETNJE

Projekt KulTurama ovaj vikend donosi bogat program u Zagrebačkoj županiji

Program manifestacije
Foto: KulTurama
1/2
24.09.2021.
u 15:00

Dvorci i stare kurije, legende i tajne priče o grofovima i banskim obiteljima, neotkriveni dragulji baštine sakriveni u prirodnim ljepotama brežuljaka, šuma i rijeka. Mala mjesta i gradove koji okružuju hrvatsku metropolu, krasi raskoš prirodne, povijesne i gastronomske ponude koju možete upoznati već ove jeseni!

Okupljeni pod zajedničkim nazivom KulTurama, gradovi Velika Gorica, Zaprešić, Vrbovec, Dugo Selo i općine Krašić, Pisarovina te Brdovec, Dubravica i Marija Gorica predstavljaju svoju turističku priču koju vrijedi doživjeti. 


Prva prilika za to je već idući vikend, 25. i 26. rujna kada vas pozivaju na najljepše šetnje zagrebačkim krajem.

- Doživite djelić povijesti na najposebniji način. Na svakoj od destinacija posjetitelje će dočekati kostimirani vodiči koji će uživo interpretirati povijest i baštinu toga kraja kroz zanimljivo ispričanu priču. Baš poput malih predstava na otvorenom, tematske kostimirane šetnje vratit će vas u prošlost, zaintrigirati vašu znatiželju i potaknuti vas da upoznate i druge priče koje krije zagrebački kraj. - pozivaju organizatori.


Vođene kostimirane ture na rasporedu su u subotu, 25. rujna u Pisarovini, Velikoj Gorici, Dugom Selu i Vrbovcu te u nedjelju  26. rujna u Krašiću, Dubravici i Zaprešiću. Posjetitelji mogu izabrati žele li sudjelovati na prijepodnevnoj turi u 11 sati ili izabrati poslijepodnevnu turu koja počinje u  17 sati. Svoju besplatnu ulaznicu za sve šetnje možete rezervirati OVDJE

Foto: KulTurama

"Upoznaj nas. Doživi nas. Istraži nas. Zaljubi se. Mi smo KulTurama."


Sedam udruženih turističkih zajednica na projektu kulturnog turizma s područja Zagrebačke županije predstavilo je novi projekt „KulTurama – pronađi svoju priču u zagrebačkom kraju“. Radi se o turističkim zajednicama Grada Velike Gorice, Grada Zaprešića, Grada Vrbovca, Grada Dugog Sela, Općine Krašić, Općine Pisarovina te Općina Brdovec, Dubravica i Marija Gorica.
KulTurama je najavljena kao platforma inovativnih doživljaja kulturnog turizma u zagrebačkom kraju kojom turističke zajednice žele ponuditi nezaboravan doživljaj svojih kulturnih sadržaja i predstaviti nove i atraktivne turističke proizvode.
Projekt se provodi uz podršku Turističke zajednice Zagrebačke županije, a projektno udruživanje je odobrilo Ministarstvo turizma i sporta.

>>> Pogledajte: Ivica Kostelić i Ivan Kljaković Gašpić: Ako si na jedrenju neispavan, može doći i do halucinacija


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije