Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Proglašeni su dobitnici zagrebačkog Volonterskog Oskara

Na natječaj se prijavilo 18 volontera, a najveći broj glasova dobila je volonterka iz udruge Smiješak za sve.
04. prosinca 2019. u 17:58 0 komentara 144 prikaza

Volonterka Nikolina Antolić prva je dobitnica Volonterskog Oskara, nagrade za najaktivnijeg zagrebačkog volontera 2019. godine, dok su druga i treća nagrada u srijedu dodijeljene Dragici Kipson iz udruge La Verna te Nini Sabolić iz Udruge za podršku žrtvama i svjedocima.

Svečanom dodjelom u Staroj gradskoj vijećnici obilježen je završetak natječaja za ovogodišnjeg Volonterskog Oskara, koji se povodom Međunarodnog dana volontera dodjeljuje već 11 put.

volontiranje hrvatska volontira Volonteri diljem Hrvatske čiste, sade, pomažu i prenose iskustva

Od ukupno 19 volontera koji su se prijavili na natječaj, stručno povjerenstvo prethodno je izabralo tri finalistice - Dragicu Kipson , Nikolinu Antolić te Ninu Sabolić, a odluku o prvoj dobitnici Oskara donijeli su građani, koji su za kandidate glasali putem internetske stranice.

Najveći broj njihovih glasova dobila je 25-godišnja volonterka udruge Smiješak za sve Nikolina Antolić, no uz nju, Oskare su dobile i ostale dvije finalistice, svaka za svoje volontersko područje.

HU Dobra Volja Dobrota na djelu Volonteri pomogli baki koja živi u neljudskim uvjetima: 'Kao da mi je Božić'

"Kroz finalistice nastojimo prikazati gdje se sve može volontirati i ističemo osobe koje tu čine korak više. Istovremeno znamo da kako god da odaberemo nismo pogriješili jer je svaki volonterski doprinos važan i svatko od nas daje onoliko koliko može", izjavila je izvršna direktorica Volonterskog centra Zagreb Jela Prgić Znika.

Prva dobitnica Volonterskog Oskara Antolić, istaknula je Prgić Znika, nagrađena je za nesebičnu ljubav koju je poklonila djeci, jer je od 2015. kroz 1474 volonterska sata u udruzi Smiješak za sve, sudjelovala na projektima u kojima je pričala i čitala priče hospitaliziranoj djeci.

Zaštita životinja Napuštenih je svaki dan sve više, ni volonteri im ne mogu pomoći

Dragica Kipson (63) iz udruge La Verna Oskara je zaslužila za posvećenost promicanju važnosti palijativne skrbi. Od 2012. poklonila je 2056 sati palijativnim pacijentima i njihovim obiteljima, kroz brigu o bolesnicima, pružanje socijalne podrške, te, kako je istaknula, dajući osjećaj da ljudima da nisu sami.

Nini Sabolić dodijeljen je Oskar za pomoć i podršku koju je, volontirajući na telefonskoj liniji Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja, pružila ranjivim skupinama.

"U Udruzi za podršku žrtvama i svjedocima pokazala je emocionalnu stabilnost i sposobnost nošenja s kriznim situacijama bez pokazivanja znakova stresa te je dosad skupila 438 volonterskih sati", istaknula je Prgić Znika.

Uljepšajte im snove Traže se volonteri za pričanje priča za laku noć djeci na pedijatriji
Neugodna situacija
Ono što je mladoženja napravio mladoj izazvalo zgražanje: 'Traži papire za razvod!'
a
Jadranom bez daha
Argonauti u sedam dana preveslali 650 kilometara hrvatske obale
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.