Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hrvatska volontira

Volonteri diljem Hrvatske čiste, sade, pomažu i prenose iskustva

volontiranje
Damir Špehar/PIXSELL
13.05.2015.
u 15:24

U tjednu volontiranja možete sudjelovati u brojnim akcijama, ali i doznati zašto su volonteri važan dio svakog društva

Hrvatska mreža volonterskih centara i Mreža mladih Hrvatske organizatori su i ovogodišnje akcije "Hrvatska volontira". U tjednu od 18. do 25. svibnja u akciju će se uključiti brojni volonteri diljem Hrvatske.

Na poziv za volontiranje prijavljeno je više od 250 projekata. Volonteri će pomagati korisnicima domova za umirovljenike, štićenicima brojnih centara, čistiti i uređivati gradove, šetati se s izbjeglicama, kopati i saditi ekovrtove, skupljati prehrambene i druge potrepštine te sudjelovati u humanitarnim prodajama. Imat će prilike vidjeti i kako žive psi u nekoliko hrvatskih azila, što se radi u zoološkom vrtu i centrima za terapijsko jahanje, ali i pomagati u pisanju životopisa i učenju stranih jezika. Usto, na brojnim radionicama volonteri će zainteresiranima prenositi svoja dosadašnja iskustva. Iako volonteri za svoj rad nisu plaćeni, to nije zato što je njihov rad bezvrijedan, već upravo zato što su neprocjenjiv. I stoga je cilj ove akcije povećanje broja volontera, ali i podizanje kvalitete volonterskih programa unutar organizacija mladih i onih koji rade s mladima.

Organizaciju i provedbu manifestacije podržavaju i donatori projekta, Europska unija koja financira projekt te Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske i Ministarstvo socijalne politike i mladih. Cijeli program akcije "Hrvatska volontira" možete vidjeti na http://www.hrvatska.volontira.vcz.hr.

>>Najvolontera u udruzi Dodir zovu tata, a ‘tek’ mu je 75

 

Komentara 1

LA
LANA555
15:49 13.05.2015.

Trebalo bi zaposliti sve one da to rade koi zive od socijalke.Da si skrate vreme da se nauce na naviku rada i da ne lencare .tako nista ne rade.Ajde Opancicka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije