Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Bandić otkrio koliko će uložiti u obnovu zagrebačkih mostova i gdje su radovi najhitniji

Tri su projekta u dogovoru, kažu u Gradu, i to Most slobode, istočni stupovi Podsusedskog mosta te čvor na Držićevoj
23. kolovoza 2018. u 20:20 15 komentara 2224 prikaza
Podsusedski most
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Ove i iduće godine, obećao je jučer gradonačelnik Milan Bandić kod Podsusedskog mosta, u zagrebačke će se prijelaze preko Save uložiti oko sto milijuna kuna.

klinci se vraćaju za dva tjedna Do 21 sat radit će 13 vrtića, ali to im Grad još nije rekao

– Za Most mladosti ide 25, Most slobode 45, Jadranski 25 milijuna i ovi stupovi koje radimo na Podsusedskom mostu koštat će 20 milijuna – rekao je Bandić, koji je sa sobom doveo i inženjera iz instituta IGH Marija Illea, da pojasni točno dinamiku obnove.

Određeni su prioriteti

Upravo IGH radio je, podsjetimo, početkom ove godine šestogodišnji glavni pregled svih mostova, u sklopu kojeg je “dijagnosticirano stanje”, a kako je izvijestio Gradski ured za prostorno uređenje potkrak prošlog tjedna, “procijenjeni grubi troškovi potrebnih sanacija” iznose gotovo 257 milijuna kuna.

Podsusedski most
1 / 6
Milan Bandić

– Pregledom mostova određena je hijerarhija popravaka, odnosno ono što je hitno da se napravi prije – objasnio je Mario Ille iz IGH pa dodao kako su određeni prioriteti za sve mostove, a da bi svi bili sigurni važno je održavanje konstrukcije u projektiranom stanju. Kad će točno početi sanacija kojeg mosta, Ille nije mogao točno reći jer, objasnio je, sve ovisi o natječajima, a to je istaknuo i pomoćnik pročelnika za ceste u istoimenom sektoru Gradskog ureda za prostorno uređenje Krunoslav Tepeš.

>> Pogledajte konferenciju Milana Bandića pod Podsusedskim mostom

[video: 26396 / ]

– Tri važna projekta trenutačno su u postupku dogovaranja. Za Most slobode potpisan je ugovor s gospodarskim subjektom koji će sanirati nogostup, vijenac mosta i ograde, radit će se drugi nivo čvora na Držićevoj i istočni stupovi Podsusedskog mosta, kako bi se zaokružila sanacija, budući da se sad radi na njegovu zapadnom dijelu – kazao je Tepeš.

Podsusedski most
1 / 12
Radovi na sanaciji Podsusedskog mosta

To je urbana oprema

Na pitanje zašto je povećan iznos za postavljanje dekorativne rasvjete na Jadranskom mostu s 4,8 na 11 milijuna kuna te zašto taj novac nije uložen u obnovu, na što je jučer upozorio šef zagrebačkog HNS-a Tomislav Stojak, pomoćnik pročelnika za ceste rekao je da je rasvjeta urbana oprema, a njegov ured radi na konstrukcijama. 

>> Pogledajte kako izgledaju zagrebački mostovi

[video: 26348 / ]
HGSS
Na visini zadatka
Proveo sam jutro s pripadnicima HGSS-a, evo zašto ih još više cijenim

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar suludisumar
  suludisumar:

  Hm, stvarno je nevjerojatan ovakav mentalni debilizam i uvlakaštvo čovjeku koji samo obnaša funkciju prvog čovjeka u gradu. Bandić plaća, Bandić radi, Bandić otkrio, Bandić obečao........ Nevjerojatan je stil pisanja koji sliči stilu u Sjevernoj Koreji, kad se opisuje Veliki ... prikaži još! vođa. Pa ni Tito nije imao takav status u medijima. Je da su bili strogo kontrolirani, ali i on je bio dovoljno pametan, da zna da nije najpametniji na svijetu. Ovaj čovjek, Bandić, stvarno nije kriv što ga je opio ovakav poltronizam i ovakav stil ponižavanja samih sebe, ljudi koji pišu o njemu. I sad on misli da je Bog, što je zadnja linija obrane ljudskog bića od totalnog ludila, jednog Nerona, Kaligule, Ace velikog, Džingis kana........ Ej, drugovi novinari, pa Zagreb vam je negdje u Europi, u dvadeset prvom stoljeću, diše srednjeeuropski, ima ljude koji i čitaju i pišu..........

 • Avatar maxist
  maxist:

  ,a istovremeno šuti ko šljiva vriti o "projektu"-žičare na Sljeme....da 31,12, ??

 • che99:

  šta će ta olinjala lopina uložiti, sada se ukenjao pa je krenuo u obnovu mostova, do sada je ulagao u žaruljice, fontane, populistička lopina