Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

'Problem je jedino kada Bandić nešto dobiva'

Zagrebački  gradonačelnik Milan Bandić u ponedjeljak je na pitanje što misli o prosvjedu koji se sutra organizira protiv počasnog doktorata koje mu Sveučilište u Zagrebu namjera dodijeliti, poručio kako ništa ne misli, osim da je demokracija
25. ožujka 2019. u 14:48 10 komentara 791 prikaza
Zagreb: Na Trgu bana Jelačića otvorena manifestacija Domaće je domaće
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Zagrebački  gradonačelnik Milan Bandić u ponedjeljak je na pitanje što misli o prosvjedu koji se sutra organizira protiv počasnog doktorata koje mu Sveučilište u Zagrebu namjera dodijeliti, poručio kako ništa ne misli, osim da je demokracija.  "Ja vjerujem u autonomiju Sveučilišta. Ukoliko misle da sam ja to zaslužio, dodijelit će mi ga. Ukoliko ne misle, neće. I ne znam u čemu je problem", rekao je Bandić nakon otvaranja sajamske manifestacije "Domaće je domaće".

Milan Bandić SENAT 'Milan Bandić nije Grad Zagreb, on nije pomogao Sveučilištu'

Na pitanje je li ga to "poljuljalo" da i dalje želi taj doktorat, odgovorio je da on nije ništa tražio. Bandić se nije izjasnio misli li da je zaslužio počasni doktorat. "Ja ne mislim ništa, ja samo delam". Predsjednik Stranke rada i solidarnosti nije konkretno odgovorio je li saborski zastupnik Siniša Varga njegov, kako on kaže, novi "žetončić". 

"Ništa ja ne znam. Mi ni za kim ne trčimo, nikoga ne snubimo, ali ni jednog kvalitetnog čovjeka nećemo zaboraviti", poručio je Bandić i dodao da on nije zvao Vargu da im se pridruži.

Rekao je da je problem jedino kad Bandić nešto dobiva, a ovi drugi nisu problem. Ustvrdio je da je to valjda problem urednika i novinara, ali kaže kako im nije on kriv. Poručio je novinarima i urednicima da će im pokloniti pjesmu "Što bi dao da si na mom mjestu", na sva pitanja koja postavljaju.

Uljanik Zvonimir Despot Dosta je bilo haračenja poreznih obveznika! Neka Boras spašava Uljanik vlastitim novcem

Na pitanje je li zadovoljan kako radi Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, Bandić je kazao da radi u skladu sa svojim ovlastima, pa neka radi svoj posao.

Rekao je da nije njegovo da govori o tome je li Povjerenstvo svoj posao radi dobro, te dodao kako on samo zna da oni koji su bili na čelu tog Povjerenstva su osnovale stranku i bave se politikom.

"Eto, kako ga rade, eto, toliko je neovisno. Oni koji su do jučer bili na čelu tog Povjerenstva osnovali su stranku i 'furaju' svoj svjetonazor kroz Povjerenstvo", rekao je Bandić aludirajući na Daliju Orešković.

Milan Bandić Širi se bunt Dio Vijeća Muzičke protiv doktorata Bandiću

Poručio je da će u roku i na vrijeme predstaviti listu za europske izbore i da će biti  jedinstvena u Hrvatskoj.

"To će biti lista respektabilnih ljudi koji će predstavljati ne stranačke i briselske interese, nego hrvatske interese u Bruxellesu", istaknuo je Bandić i ustvrdio da će na EU izborima potrošiti minimalno novaca.. 

Najveća kvaliteta te liste, dodao je, bit će to što će skoro svi na listi biti vanstranački ljudi.

>>Milan Bandić

VELIKA TUGA
Preminuo Damir iz ŽNV: Bio je samohrani otac koji je prije 14 godina postao udovac
Konzum
NOVO NORMALNO
Mijenjanje navika? Kako je nemoguće postalo moguće
 • ilijan1a:

  Kada se nagrađuje Budimira Lončara tada nitko ni prstom ne mrdne.

 • Avatar magarac.jozo
  magarac.jozo:

  Dobiti se može sendvić ili sok... DOKTORAT SE ZASLUŽUJE...makar i počasni.....

 • komar64:

  Bandiću problem je u tome što dobivas nešto sto nezaslužuješ i što ti ne pripada.