Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Dio Vijeća Muzičke protiv doktorata Bandiću

I Fakultet političkih znanosti sazvao je izvanrednu sjednicu svog Vijeća u četvrtak 28. ožujka radi formiranja stava FPZG-a o inicijativi za dodjelu počasnog doktorata, a isto traži i četvrtina članova Vijeća Muzičke akademije, što je posebno zanimljivo jer je upravo dekan Muzičke akademije predložio gradonačelnika Milana Bandića za počasni doktorat Sveučilišta
22. ožujka 2019. u 21:08 6 komentara 784 prikaza
Milan Bandić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Nakon Filozofskog fakulteta i Fakultetsko vijeće Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu usprotivilo se prijedlogu dodjele počasnog doktorata zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću.

Jelena Veljača Nino Raspudić Diktatorica Veljača i dr. Bandić

Vijeće PMF-a drži da bi dodjela te titule Bandiću dovela u pitanje dignitet znanstveno-nastavnog rada, vjerodostojnost akademskih titula i povjerenje studenata na PMF-u te time naštetila ugledu Sveučilišta. Kao i Vijeće Filozofskog, i Vijeće PMF-a pozvalo je vijeća ostalih sastavnica Sveučilišta da i ona učine isto, a isti takav poziv sva će fakultetska vijeća te Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu dobiti i od organizatora prosvjeda protiv dodjele počasnog doktorata Bandiću “Stop nasilju nad sveučilištem” koji se treba održati u utorak.

I Fakultet političkih znanosti sazvao je izvanrednu sjednicu svog Vijeća u četvrtak 28. ožujka radi formiranja stava FPZG-a o inicijativi za dodjelu počasnog doktorata, a isto traži i četvrtina članova Vijeća Muzičke akademije, što je posebno zanimljivo jer je upravo dekan Muzičke akademije predložio gradonačelnika Milana Bandića za počasni doktorat Sveučilišta, i to navodno bez prethodne rasprave o tome na sastanku Vijeća Akademije. Naime, kako doznajemo, na Muzičkoj akademiji oko 14 članova Vijeća Akademije protivi se inicijativi dekana o dodjeli počasnog doktorata Bandiću među kojima je i pet ili šest studenata, članova Vijeća.

VIDEO Bandić na bageru započeo radove na gradnji sljemenske žičare:

A1
BRZINA JE VRLINA
3 razloga zašto je 5G tehnologija bitna za budućnost gaminga
 • Avatar Prigor
  Prigor:

  Radi takovih panjeva pravi diplomirani i sa zarađenim titulama doktora u Hrvatskoj , ribaju podove po zapadu.

 • okvals54:

  Crvena bagra se buni.Uzlud vam dreka crveni sljamu.

 • jm98:

  Netko reče-para nema,brodova nema,a država mora platiti Jamstvo-slučaj Uljanik .Može li netko Uljanikovog Rossandu predložiti neka bude počasni doktor nekog sveučilišta. Do Bandića se izredalo dosta gradonačelnika samo je akademija ostajala na istom mjestu.Ono što je Bandić napravio malo bi ... prikaži još! se njih okuražilo napraviti.Kad se Glazbena akademija otvarala onda su ga progonili upravo ovakvi koji su sada protiv ovog doktorata. ULJANIK I GLAZBENA AKADEMIJA SU HRVATSKA SVAKODNEVNICA.