Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Prizemljeno sunce u središtu Zagreba završilo među otpadom

Prizemljeno sunce, djelo akademskog kipara Ivana Kožarića postavljeno u Bogovićevoj ulici u središtu Zagreba, ostalo je zatrpano glomaznim otpadom.
26. listopada 2011. u 08:43 6 komentara 42 prikaza
bogovićeva - otpad
Foto: Poxsell

Prizemljeno sunce, djelo akademskog kipara Ivana Kožarića, koje se nalazi u Bogovićevoj ulici, u središtu metropole, “zahvaljujući” drugoj ovogodišnjoj akciji odvoza glomaznog otpada postalo je instalacija – omeđena otpadom.

Da se to nije svidjelo ni "špicerima" koji svakodnevno u kafićima duž Bogovićeve ispijaju kave, dokazao je i neki domišljati građanin koji je, očito nezadovoljan prizorom koji je nespojiv s djelom priznatog hrvatskog kipara, na “Sunce” napisao “Pozor! Ovo nije glomazni otpad! Ne dirati!” i na ljubazan način radnike Čistoće upozorio da zabunom ne uklone i Kožarićevo djelo. 

Nebrigu o umjetnosti implementiranu u prostoru ovjekovječio je naš fotograf.

Putokaz za najljepše plaže na Pagu
Najljepše plaže na Pagu
Istražite koje su najljepše plaže i pronađite one koje će vam najbolje odgovarati

A1 izdvaja za Vas

  • mightymraz:

    odvratno ali na zalost i sam bacam krupni otpad ispred zgrade u kojoj stanujem i gadi mi se to.

  • .zeitgeist.:

    Sumnjam da su čistači baš toliko blesavi da Sunce zamijene za smeće, ali da recimo naiđe zagrebački gradonačelnik, sumnjam da bi on primjetio razliku između umjetničkog djela i glomaznog otpada.

  • mycropht:

    Koliko drvo mora netko biti da stanuje u tom kvartu, a da ne zna da je to skulptura - ako već nezna što ona točno predstavlja? Glomazni otpad su oni koji su nabacali to smeće.