Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neobičan prizor

Prizemljeno sunce u središtu Zagreba završilo među otpadom

bogovićeva - otpad
Poxsell
26.10.2011.
u 08:43

Prizemljeno sunce, djelo akademskog kipara Ivana Kožarića postavljeno u Bogovićevoj ulici u središtu Zagreba, ostalo je zatrpano glomaznim otpadom.

Prizemljeno sunce, djelo akademskog kipara Ivana Kožarića, koje se nalazi u Bogovićevoj ulici, u središtu metropole, “zahvaljujući” drugoj ovogodišnjoj akciji odvoza glomaznog otpada postalo je instalacija – omeđena otpadom.

Da se to nije svidjelo ni "špicerima" koji svakodnevno u kafićima duž Bogovićeve ispijaju kave, dokazao je i neki domišljati građanin koji je, očito nezadovoljan prizorom koji je nespojiv s djelom priznatog hrvatskog kipara, na “Sunce” napisao “Pozor! Ovo nije glomazni otpad! Ne dirati!” i na ljubazan način radnike Čistoće upozorio da zabunom ne uklone i Kožarićevo djelo. 

Nebrigu o umjetnosti implementiranu u prostoru ovjekovječio je naš fotograf.

Komentara 6

MI
mightymraz
09:12 26.10.2011.

odvratno ali na zalost i sam bacam krupni otpad ispred zgrade u kojoj stanujem i gadi mi se to.

ZE
.zeitgeist.
10:00 26.10.2011.

Sumnjam da su čistači baš toliko blesavi da Sunce zamijene za smeće, ali da recimo naiđe zagrebački gradonačelnik, sumnjam da bi on primjetio razliku između umjetničkog djela i glomaznog otpada.

MY
mycropht
11:07 26.10.2011.

Koliko drvo mora netko biti da stanuje u tom kvartu, a da ne zna da je to skulptura - ako već nezna što ona točno predstavlja? Glomazni otpad su oni koji su nabacali to smeće.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije