Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
industrijsko-strojarska škola

Pritiskao joj glavu sve dok nije počela vrištati

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
15.02.2014.
u 13:03


Ravnatelj škole Nenad Pavlinić kaže da je to bio manji incident, ali dogovaraju s policijom češću policijsku ophodnju

Primio ju je za glavu i čvrsto stisnuo. Pritiskao je sve dok nije počela vrištati i pala na pod – opisuje J.Š. (podaci poznati redakciji) trenutke agonije svoje sestre, učenice Industrijsko-strojarske škole Zagreb, koju je u srijedu, 12. veljače, na školskom hodniku napao drugi učenik. Drugi je to incident baš u toj školi, i to u manje od mjesec dana. Učenica je završila u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj gdje su je odlučili, kaže njena sestra, koja je željela ostati anonimna, zadržati na promatranju do ponedjeljka.

Pregledali kamere

– Iz škole mi se nitko još, osim razrednice, nije javio. Nisu čak ni policiju obavijestili sve dok im ja nisam prijavila napad – kaže nam sestra. Iz zagrebačke policije napad potvrđuju i kažu da još uvijek provode kriminalističko istraživanje, a da su napadnutoj učenici utvrđene lakše ozljede glave.– Za školskog odmora na hodniku Strojarske škole u Zagrebu jedan je učenik napao svoju vršnjakinju i stisnuo joj glavu rukama. Sve se dogodilo u srijedu popodne, a napad su vidjeli i drugi učenici – rekli su nam u policiji.Napad potvrđuju i u samoj školi, ali kažu da je to bio manji incident.– Imali smo školski odbor u srijedu oko 18 sati i nakon toga je voditelj smjene rekao da je učenica prijavila kako ju je školski kolega stisnuo i da je došla Hitna pomoć. Isti voditelj mi je rekao da nije bila nikakva tučnjava, već da je učenik primio za glavu učenicu, koja je potom počela vrištati i napravila scenu zbog toga. Pregledane su kamere i na njima se nije vidjelo ništa ozbiljno – prepričava nam pak cijeli događaj ravnatelj škole Nenad Pavlinić. Svjestan je i sam da su u posljednjih nekoliko mjeseci u njegovoj školi zaredali incidenti, ali smatra da su to bili izolirani slučajevi jer u posljednjih deset godina, kaže nam, nije bio nijedan slučaj nasilja u školi.

Roditeljski sastanak

Podsjetimo, 20. siječnja u blizini škole brutalno je napadnut učenik kojeg je palicama pretukla skupina od 15-ak mladića. Učenik je završio u bolnici s teškim ozljedama glave. A škola je, kaže ravnatelj, nakon tog napada napravila sljedeće:– Obavili smo razgovore s roditeljima, sazvali roditeljski sastanak za sve razrede, gdje smo im objasnili o čemu se radi te dogovaramo s osmom policijskom postajom da ophodnja oko škole bude češća – objasnio je ravnatelj Nenad Pavlinić.

>> Skupina od 15 mladića brutalno pretukla vršnjaka

Komentara 17

L0
luena 01
13:15 15.02.2014.

Ravnatelja Nenada Pavlinica smjeniti ,on je misljenja da nije tako strasno bilo... moz mislit pa nije bila njegova glava... Jovanovicu ako si odgovorna osoba regairat ces odgovorno i takve suspendirati safunkcija..Svako nasilje treba sprjecavati i kaznjavti a ne ublazivati-bagatelirizirati...

KI
-KIKKI-
15:58 15.02.2014.

Ma nije to ništa, je li? Kako su ovakvi ravnatelj(a nažalost u većini su) bez imalo empatije prema žrtvama nasilja, njemu je to samo mali incident, a djevojka završila u bolnici na promatranju? Slično se i meni dogodilo, idiot me toliko udario u glavu da nisam mogla disati, samo su mi suze same krenule od tog udarca! Kad će se takve debile krenuti kažnjavati više!

Avatar insideout
insideout
17:49 15.02.2014.

pa lako je to rijesiti...pritisnes njemu valtera na celo I nece vise nikad

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije