Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Pripuz pozvao zastupnike da ga posjete u Jankomiru

Kako stoji u pozivu koje potpisuje Petar Pripuz zastupnicima bi kao i medijima izravnim uvidom u dokumentaciju prezentirali relevantne informacije
14. lipnja 2018. u 13:23 5 komentara 970 prikaza
Petar Pripuz
Foto: Dalibor Urukalovic/PD/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Iz C.I.O.S.-a su poslali poziv zastupnicima u Gradskoj skupštini Grada Zagreba da posjete reciklažni centar CE-ZA-R u Jankomiru gdje se nalazi sjedište CIOS-a. Kako stoji u pozivu koje potpisuje Petar Pripuz zastupnicima bi kao i medijima izravnim uvidom u dokumentaciju prezentirali relevantne informacije.

Požar u CIOS-u Pobuna protiv CIOS-a 'Ako je Pripuz i dobio sve dozvole, dobio ih je protiv svih načela zdravog razuma'

"Obraćam vam se s obzirom na činjenicu da se u medijima intenzivno prenose izjave pojedinih članova Skupštine Grada Zagreba i neprimjereno špekulira o kvaliteti i standardima poslovanja, o inspekcijskim nadzorima društva CE-ZA-R Centar za reciklažu d.o.o., članici C.I.O.S. grupe koja zapošljava 305 radnika, kao i da se tendenciozno u negativnom kontekstu, spominje angažman društva CE-ZA-R u poslovima gospodarenja otpadom u Gradu Zagrebu, uz insinuacije o navodnom uništavanju i/ili privatizaciji zagrebačke Čistoće, što seže i do nagađanja da CE-ZA-R, radi ostvarivanja velike dobiti, čak sam podmeće požare, pa tako i ovaj posljednji od subote, 9. lipnja", stoji u pozivu koje potpisuje Pripuz.

[video: 25299 / ]

Navodi da vjeruje da su zastupnici zainteresirani za izravan uvid u poslovne aktivnosti koje CE-ZA-R obavlja na lokaciji reciklažnog centra u Jankomiru, kao i u zapisnike o provedenim inspekcijskim nadzorima brojnih nadležnih institucija te u ugovore koje je CE-ZA-R d.o.o. sklopio s tvrtkama Grada Zagreba, radi utvrđivanja činjeničnog stanja.

Cios CIOS U PLAMENU Petar Pripuz: požar je podmetnut, to je djelo profesionalca

Pripuz navodi da je poziv trajan te očekuje skori dolazak zastupnika.

Petar Pripuz
1 / 16
Cios
Nastavlja se istraga Policija: Požar u pogonu C.I.O.S. grupe namjerno je izazvan
Sigurnost na hrvatskim cestama
OSIGURANJE
Sigurnost na hrvatskim cestama

A1 izdvaja za Vas

  • Vito:

    Kad je sve tako "sjajno i bajno" kako to da se"iz svemira" ne vidi niti jedan vlak koji odvozi obrađeni otpad iz ciosa??? __ Ne vide se niti kamioni koji odlaze iz ciosa puni obrađenog otpada. __ A količina u ... prikaži još! ograđenom prostoru je za najmanje sto vagona ili šlepera, svejedno. __ Tih sto vagona, ili šlepera nije moguće ne primjetiti na jednokolosječnoj pruzi ili uskoj prometnici koja vodi do ciosa. __ Kad već poziva novinare, onda bi morao biti svjestan da se na Google-u jasno vidi raspored prostora i okupljenog otpada, a nigdje niti jednog vagona ili šlepera. __ Google fotograf je imao stvarno sreću kad je snimio prostor bez ijednog prijevoznog sredstva na prilaznim putovima, a sve bez oblačka "točno u podne" __ No, "priznajme", na parkiraištu je 48 vozila, što je skoro šestina zaposlenih - C.I.O.S. grupa zapošljava 305 radnika (305/48 =6,35) __ Što li tih 48 vozača parkiranih vozila radi u tom prostoru cios-a???

  • Vito:

    Zanimljiv pam,flet. __ Podsjeća me na bivšu državu gdje je sve bilo dobro organizirano i sukladno zakonima. __ Kad je sve sukladno zakonima, kako je moguće imati toliku količinu otpada u prostoru nekoliko puta manjem od predviđenog za toliku količinu??? ... prikaži još! __ Toliko samohvaljenja je zanimljivo i s drugog stajališta - kako to da se ne vide rezultati odvojenog otpada na prometnicama - u vagonima HŽ-cargo??? __ Prema postojećem stanju na priloženim slikama HŽ-cargo bi morao imati ogroman promet izvozom iz postrojenja koje obrađuje otpad, a nigdje niti jednog vagona punog obrađenog otpada. __ Za razliku od punog dvorišta neobrađenog otpada. __ Nitko ne može zanijekatida otpad nije razvrstan, ali isto tako nitko ne može potvrditi da razvrstan otpad netko i odvozi, a površina je tolika da bi vlak morao imati najmanje 100 vagona - ili najmanje četiri vlaka po 25 vagona bi se morali vidjeti na pruzi koja ide pored tog okupljališta, namjesno neću napisati skupljališta, otpada. __ Jer, prema vidljivom "iz svemira", u ciosu se otpad okuplja pa kad preraste dopuštenu količinu dolazi do samozapaljenja. __ "Feniks" pored ranžirnog kolodvora Podsused ima sličnu hrpu otpada metala, a njima nikad ne dolazi do samozapaljenja. __ Kako je to moguće???

  • Stegosaur:

    Kamo je nestalo smeće iz Savice?! Koliko si poreza dužan Hrvatskoj ili Zagrebu? A Bandić te je postavio kao "lidera za reciklažu smeća u gradu"? Koji je ovo puta da gori? U Jankomiru možda i izlijeće "piromanstvo"? No, ako se ... prikaži još!e dobro sjećam, (ako ne izvini) prije godinu i pola pisalo je da si dužan 90 milijuna kuna poreza u ovim novinama!? Znači "smeće" ide "dobro"!? A ono koje ne ide "to se zapali"! Pa onda u Osiguravajuću kuću? (Izvinite gospodine, ali meni to upravo tako izgleda)! No, težak je to posao i "odgovoran"! Možda griješim i nema namjere!?