Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nastavlja se istraga

Policija: Požar u pogonu C.I.O.S. grupe namjerno je izazvan

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Autori: Hina, Vecernji list
11.06.2018.
u 16:25

U požaru nije bilo ljudskih žrtava. Među djelatnicima koji su sudjelovali u intervenciji nema ozlijeđenih, a jedan vatrogasac je lakše ozlijeđen

Očevidom je utvrđeno da je požar u pogonu C.I.O.S. grupe, koji je izbio u subotu, izazvan namjerno te policijski službenici nastavljaju kriminalističko istraživanje, izvijestila je danas PU zagrebačka.

Požar u reciklažnom centru CE-ZA-R-a Centra za reciklažu C.I.O.S. grupe planuo je malo prije 20 sati, a u gašenju je sudjelovalo 26 vatrogasnih vozila s 98 vatrogasaca. Uprava C.I.O.S. grupe zahvalila se svima koji su bili uključeni u akciju gašenja. 

U požaru nije bilo ljudskih žrtava. Među djelatnicima koji su sudjelovali u intervenciji nema ozlijeđenih, a jedan vatrogasac je lakše ozlijeđen.

1/16

Iz političke platforme Zagreb je NAŠ u ponedjeljak su poručili Petru Pripuzu, predsjedniku uprave C.I.O.S. grupe u čijem pogonu je u subotu izbio požar, da mu neće uspjeti pokušaji prebacivanja odgovornosti za požar na političku oporbu te da će i dalje kritizirati kaos u gospodarenju otpadom za koji su prvenstveno odgovorni gradonačelnik Milan Bandić i s njime povezane interesne grupacije.

Zastupnik u Gradskoj skupštini platforme Zagreb je NAŠ Tomislav Tomašević podsjeća da je požar koji je 9. lipnja izbio u pogonu C.I.O.S. grupe čak četvrti požar na toj lokaciji u zadnje četiri godine.

"Takva situacija očito je rezultat nevjerojatnog nemara C.I.O.S grupe, koji toleriraju nadležne državne i gradske institucije, ili se radi o međusobnom obračunu interesnih skupina. U svakom slučaju, neprihvatljivo je da stanovnici zapadnog Zagreba gotovo svake godine strepe od novog požara u pogonu C.I.O.S. grupe", poručio je Tomašević.

Zagreb je NAŠ inzistirat će da se konačno razjasne poslovni odnosi između Grada Zagreba i C.I.O.S. grupe, istaknuo je Tomašević dodavši da je od gradskih ureda zatražio sve informacije o požarima u pogonu C.I.O.S. grupe i izvješća koja su im o tome dostavile državne institucije.

Podsjetio je kako već nekoliko godina čekaju hoće li biti potvrđena optužnica o pogodovanju poduzećima iz C.I.O.S. grupe za prikupljanje glomaznog i drugih vrsta otpada u Zagrebu, za što Uskok sumnjiči Bandića i Pripuza.

Unatoč tome, Grad Zagreb je prije nekoliko mjeseci na javnom natječaju na temelju samo jedne ponude ponovno dodijelio posao skupljanja glomaznog otpada tvrtki iz C.I.O.S. grupe, naglašava Tomašević.

Komentara 25

DU
Deleted user
16:48 11.06.2018.

Dakle, mišljenje ima samo "Zagreb je naš", a drugi nitko? Koje novinarstvo.

DU
Deleted user
16:54 11.06.2018.

Već se dugo u okolici CIOS-a šuška da kada su sve prodali kaj se prodati može dolazi jedna lijepa vatrica koja uništi sve ono kaj se nije moglo prodati pa tako zbrinjavanje tog "ostatka" ne košta niš a dobi se prostor za novu "robu"...

PR
prajdali100
16:46 11.06.2018.

Je li ovaj Tomašević normalan ? Samo pitam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije