Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odgođena prezentacija

Pripremili teren, obećali kamp, a sada nogometni savez od Svetica odustaje?

Foto: Davor Puklavec/pixsell
1/17
16.10.2017.
u 12:33

Skupštinari kažu kako je krajnje vrijeme da se prostora na istoku prihvati Grad i od njega napravi mjesto za sport i rekreativce

Hoće, pa neće. Pa možda ipak bi, ali čak, ako malo bolje razmisle, radije ne bi – kao mlada pred vjenčanje, tako i Grad s Hrvatskim nogometnim savezom.

Neka plate penale

Nogometni kamp na Sveticama bi gradili, obećali su početak još u ljeto prošle godine, no do danas nije napravljeno baš ništa. Za projekt vrijedan 220 miljuna kuna potpisan je ugovor na 92 milijuna kuna, pa se na prošloj sjednici Skupštine htio progurati aneks kojim bi se smanjio kompleks ne bi li se troškovi doveli u predviđene gabarite. Gradonačelnik Milan Bandić obećao je da će odluku donjeti tek kad HNS reduciranu ideju, onu bez atletske dvorane, predstavi zastupnicima gradskog parlamenta. To, kažu predsjednici klubova zastupnika, neće biti na sjednici koja je na rasporedu potkraj mjeseca jer obećana HNS-ova prezetacija, iako je najavljena za ovaj tjedan, nije održana.

– Dobili smo obavijest da ćemo se s predstavnicima HNS-a naći u četvrtak, ali nam je na sjednici predsjedništva klubova dan prije rečeno da se prezentacija ipak odgađa – objasnio je Tomislav Tomašević, predsjednik kluba lijevog bloka. A dobili su zastupnici obavijest i elektroničkom poštom, gdje je detaljnije pojašnjeno zašto se promjene na projektu Svetice ne mogu predstaviti do daljnjega. Razlog je tome, stoji u dopisu, činjenica da će HNS o mogućnosti nastavka projekta odlučivati tek na sjednici svoga Izvršnog odbora koja je na rasporedu sljedeći tjedan. Da je to konačni kraj nogometnog kampa na Sveticama, gotovo sto posto sigurni su skupštinski zastupnici, koji kažu kako, prije nego što se počne ponovo planirati što s prostorom na 90 tisuća kvadrata na istoku grada, vidjeti treba koliki su penali prema HNS-u zbog odustanka od ugovora.

– Centar je cijelo vrijeme mogao biti u funkciji i odgovornost za porušeno mora se preuzeti – kaže HNS-ov zastupnik u Skupštini Tomislav Stojak, pa dodaje kako je za neke buduće projekte na Sveticama još rano govoriti. Da bi oni, međutim, trebali sadržavati brojne sadržaje za rekreativce, smatra, uopće nije upitno. Misli to i SDP-ovac Dominik Etlinger, koji je u prošlom sazivu Skupštine najglasnije prozivao HNS zbog nepoštovanja ugovora s Gradom na Sveticama. Da je odustanak HNS-a od kampa bilo samo pitanje vremena, siguran je Etlinger, koji kaže da se od početka lagalo o cijelom projektu.

Nisu se željeli očitovati

– Ništa ondje nije ni bilo u planu. Da se čekalo nogometni kamp i ulaganje, HNS-u se ne bi gledalo kroz prste, već bi Grad na prvo kršenje ugovora sporazum raskinuo – kaže Dominik Etlinger. Da od kampa “najvjerojatnije” neće biti ništa u razgovoru za RTL ovaj je tjedan rekao i Zdravko Mamić, inače član nadzornog odbora trgovačkog društva Svetice sport d.o.o., kojem bi se, po novom aneksu ugovora koji bi Skupština tek trebala usvojiti, “dalo pravo obavljanja poslova vezanih uz gradnju atletsko-nogometnog centra Svetice, sve dok je većinski vlasnik Hrvatski nogometni savez”.

1/3

– Ta nova tvrtka također je jedan od problematičnijih dijelova aneksa, zbog kojega ga na prošloj sjednici nismo ni željeli prihvatiti – rekao je zastupnik Tomislav Tomašević. Jedini kojem još nije posve jasno da HNS-u kamp podno maksimirskog stadiona nije više ni u kakvom interesu jest, čini se, samo Grad. Čelnici gradske uprave, kažu, pojma nemaju da projekt staje.

– Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport nema saznanja da Hrvatski nogometni savez odustaje od gradnje Hrvatskog atletsko-nogometnog centra Svetice – rekao je pročelnik Ureda Ivica Lovrić, a iz HNS-a se nisu željeli očitovati. 

Komentara 3

ST
Stojko
15:42 16.10.2017.

Od kampa se odustalo jer novac od UEFE nije stigao, a čini se da i neće. Sjećam se kako se Šuker hvalio da novac imamo i nije problem, a sad šipak, usprkos tome što je Brandon velika faca sa velikim utjecajem u UEFA-i. Eto, toliko o sposobnosti našeg predsjednika HNS-a. Dok susjedne zemlje rade moderne kampove i stadione, mi ćemo i dalje ostati u blatnoj kaljuži i sramotiti se sa onim Maxiruglom.

Avatar liquidsky
liquidsky
14:17 16.10.2017.

Na fotkama je kamp baš lijep, kao izbjeglički. Ne treba ga uređivati, samo nabacati još malo smeća, vodom održavati blato i simbolika poslovnih sposobnosti upletenih u priču je zaokružena.

DU
Deleted user
20:45 16.10.2017.

Nema novca - nema ni muzike? Tko se borio da se odobre sredstva od EU-a? Ima li taj kvalifikacije za takav rad! Pa nismo još uzeli Europi i više od 70% moguće dobivenih sredstava? Trebaju mladi naučiti kako se radi prijedlog za sredstva EU-a? To ne mogu raditi ovakvi starci kao ja! Mladi to trebaju raditi, jer Bandić o tome nema pojma, kako se to radi! Koliko smo do sada samo propustili krasnih šansi za gradnju značajnih i potrebitih stvari za Zagreb i RH! A s drug strane, koliko bi jedan Šeik dao za jedan izvor pitke vode, prodan mu na korištenje? To bi bile milijarde dolara, a recimo, samo zamislite, Todorić je tehničku vodu za pravljenje Jamničke vode, godišnje plaćao, navodno 12 000 KN (dvanaest tisuća kuna godišnje, nešto više kojih stotinjak kuna)? Vidite, samo jedna mala digresija, kako smo bezveznjaci ili nas vode bezveznjaci koji upravljaju gradom i Državom!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije