Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
projekt

Prilika za nezaposlene žene – pokretanje vlastitog posla

\'sisak - 22.06.2009., Sisak - Na oglasnoj ploci Zavoda za zaposljavanje svakodnevno nezaposleni traze posao. Photo:Nikola Cutuk/Vecernji list\'
Nikola Čutuk/PIXSELL
10.05.2013.
u 14:41

Sudionice projekta bit će izabrane iz evidencije Zavoda za zapošljavanje, a birat će se putem intervjua i motivacijskih upitnika

Nezaposlene visokoobrazovane žene kvalificirane za rad s djecom dobit će priliku da sudjeluju u projektu iz programa Integriranih pristupnih fondova (IPA). Naime, njih 45 moći će naučiti kako pokrenuti i voditi posao čuvanja djece, odnosno otvoriti vlastiti obrt.

– Postoji velik broj nezaposlenih visokoobrazovanih žena, među kojima je puno odgojiteljica, socijalnih radnica i pedagoga, a njihovu smo nezaposlenost povezali s potrebama tržišta za dodatnim uslugama čuvanja i brige o djeci. Namjera nam je da se one educiraju i osposobe za vođenje vlastitog posla te da steknu motivaciju i druge vještine – kazao je Marko Helfrih, voditelj projekta. Vrijednost projekta je 165 tisuća eura, većinom će se financirati iz EU fondova, a dio troškova podmirit će Zavod za zapošljavanje i Grad Zagreb. Realizacija bi trebala početi za dva mjeseca, a sudionice će biti izabrane iz evidencije Zavoda za zapošljavanje.

– Birat će se putem intervjua i motivacijskih upitnika, a one koje budu najzainteresiranije bit će i sudionice projekta – kazao je Helfrih. Nedavno prihvaćeni Zakon o dadiljama još će više pomoći u realizaciji projekta jer će sve zainteresirane sudionice moći zakonski regulirati svoje obrte.

>>Šezdeset visokoobrazovanih dobit će priliku za zapošljavanje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije