Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Upisi

Prijave počele – u gradskim učeničkim domovima mjesta ima za 1001 srednjoškolca

Foto: Vjeran Žganjec Rogulja/PIXSELL
19.06.2017.
u 12:52

Uz prijave za upis u srednje škole učenici se prijavljuju i za smještaj u domovima. I tu ima bodovni prag

U idućoj školskoj 2017./2018. godini srednjoškolci iz drugih gradova koji će srednje škole upisivati u metropoli borit će se za ukupno 1001 mjesto koje je slobodno u petnaest učeničkih domova o kojima se brine Grad Zagreb.

Najviše slobodnih mjesta tako je u mješovitom Učeničkom domu Novi Zagreb, na Aveniji V. Holjevca, koji ove godine prima 322 učenika, od čega 300 mladića i 22 djevojke. Mjesta, i to 187, ima i u Učeničkom domu Franje Bučara, u Trnjanskoj 33 u kojem za vrijeme svojeg školovanja mogu boraviti 102 djevojke i 85 mladića.

Najmanje mjesta, i to tek 16, ima u Učeničkom domu pri Islamskoj gimnaziji dr. Ahmeda Smajlovića, a 19 je slobodnih mjesta i u Domu učenika srednjih škola “Antun Gustav Matoš”.

Za upis u učeničke domove učenik prikuplja bodove i to dodatnih pet bodova može si osigurati ako je u posljednja četiri razreda osnovnog obrazovanja imao pet iz vladanja, dodatnih šest bodova ako je osvojio jedno od prva tri mjesta na državnom i/ ili međunarodnom natjecanju iz znanja i/ ili natjecanju školskih sportskih društava, a pet dodatnih bodova ostvaruju i oni učenici čiji se brat, odnosno sestra (ili više njih) redovito školuje i stanuje izvan mjesta stalnog prebivališta.  

  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije