Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Studio smijeha

Preselili smo se, a tri sata prije showa javit ćemo vam gdje

18.08.2016., Zagreb -  Interijer nove lokacije Studija smijeha ciju adresu organizatori jos drze tajnom. Marina Orsag i Marko Dejanovic.  Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
23.08.2016.
u 12:09

Lokaciju će prvi otkriti oni koji dođu na otvaranje sezone u četvrtak, petak i subotu. Prvog je dana na rasporedu hrvatsko-srpski show “Kaj bre?!”, a druga dva dana najbolje od prošle sezone.

Studio smijeha, prvi hrvatski klub stand up komedije, publiku je osvojio u kazališnom prostoru u Vlaškoj 92 odmah nakon otvorenja još prije pet godina. No kako klub raste, tako se i mijenja, a ove ga sezone očekuje potpuni zaokret. Riječ je o “povratku korijenima stand upa”, kako sami komičari opisuju preseljenje u novi, ovoga puta klupski prostor.

– Stand up nastao je u klubovima u kojima su komičari uzeli mikrofon, stali pred publiku i počeli je nasmijavati – govori voditeljica Studija Marina Orsag te dodaje da je novi prostor idealan za takve nastupe komičara. Nalazi se u samom srcu grada, no gdje točno još je – tajna.

Kao u američkim filmovima

Iako smo se i sami uvjerili da je prostor spreman za prve nastupe, komičari javnosti još ne žele reći gdje se nalazi. Lokaciju će prvi otkriti oni koji dođu na otvaranje sezone u četvrtak, petak i subotu. Prvog je dana na rasporedu hrvatsko-srpski show “Kaj bre?!”, a druga dva dana najbolje od prošle sezone. Cijena ulaznice je 40 kuna, a gosti pri rezervaciji trebaju ostaviti i svoj broj telefona na koji će tri sata prije početka dobiti poruku s novom adresom. A riječ je o klupskom prostoru koji prima sto ljudi. Iako je za 60 mjesta manji od prostora u Vlaškoj, puno je intimniji. Pozornica je bliže publici, na njoj se nalazi mikrofon, a kada za njime zamislite komičara koji “ispaljuje” fore i ispred publiku koja jedva dolazi do daha od smijeha, podsjeća točno na scene iz američkih filmova.

– Za nastup je ključna atmosfera, a u manjim prostorima i publika i komičari mogu se bolje opustiti i povezati – kaže Marko Dejanović, jedan od najnovijih članova vesele ekipe komičara. U Studiju smijeha nastupat će ih više od 30, a ove je sezone postava dosta pomlađena.

Uskoro i kviz-večeri

Novost je i da će Studio danju raditi kao kafić, a navečer će se nakon nastupa gosti moći družiti uz glazbu, piće... Prostor ima terasu, ali i kuhinju, pa će se uskoro uz gledanje nastupa moći nešto i prigristi. Na dovoljno velikoj pozornici jednom će se mjesečno na glazbenim večerima publici predstavljati mladi bendovi, a nastavljaju se i večeri otvorenog mikrofona za nove komičare. Također, uskoro se planiraju i kviz-večeri. Nova sezona puna šala počinje nakon prve tri predstave otkrivanja nove lokacije i svečanog otvorenja 1. rujna.•

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar tituš
tituš
14:29 23.08.2016.

"Prvog je dana na rasporedu hrvatsko-srpski show “Kaj bre?!” - a šta bi bre drugo bilo! FUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUJJJ

KR
KraljErik0
16:29 24.08.2016.

kazališnom prostoru ? err to je bilo staro kino

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije