Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Život

Preselili smo se, a tri sata prije showa javit ćemo vam gdje

Lokaciju će prvi otkriti oni koji dođu na otvaranje sezone u četvrtak, petak i subotu. Prvog je dana na rasporedu hrvatsko-srpski show “Kaj bre?!”, a druga dva dana najbolje od prošle sezone.
23. kolovoza 2016. u 12:09 2 komentara 1605 prikaza
18.08.2016., Zagreb -  Interijer nove lokacije Studija smijeha ciju adresu organizatori jos drze tajnom. Marina Orsag i Marko Dejanovic.  Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Studio smijeha, prvi hrvatski klub stand up komedije, publiku je osvojio u kazališnom prostoru u Vlaškoj 92 odmah nakon otvorenja još prije pet godina. No kako klub raste, tako se i mijenja, a ove ga sezone očekuje potpuni zaokret. Riječ je o “povratku korijenima stand upa”, kako sami komičari opisuju preseljenje u novi, ovoga puta klupski prostor.

– Stand up nastao je u klubovima u kojima su komičari uzeli mikrofon, stali pred publiku i počeli je nasmijavati – govori voditeljica Studija Marina Orsag te dodaje da je novi prostor idealan za takve nastupe komičara. Nalazi se u samom srcu grada, no gdje točno još je – tajna.

Kao u američkim filmovima

Iako smo se i sami uvjerili da je prostor spreman za prve nastupe, komičari javnosti još ne žele reći gdje se nalazi. Lokaciju će prvi otkriti oni koji dođu na otvaranje sezone u četvrtak, petak i subotu. Prvog je dana na rasporedu hrvatsko-srpski show “Kaj bre?!”, a druga dva dana najbolje od prošle sezone. Cijena ulaznice je 40 kuna, a gosti pri rezervaciji trebaju ostaviti i svoj broj telefona na koji će tri sata prije početka dobiti poruku s novom adresom. A riječ je o klupskom prostoru koji prima sto ljudi. Iako je za 60 mjesta manji od prostora u Vlaškoj, puno je intimniji. Pozornica je bliže publici, na njoj se nalazi mikrofon, a kada za njime zamislite komičara koji “ispaljuje” fore i ispred publiku koja jedva dolazi do daha od smijeha, podsjeća točno na scene iz američkih filmova.

– Za nastup je ključna atmosfera, a u manjim prostorima i publika i komičari mogu se bolje opustiti i povezati – kaže Marko Dejanović, jedan od najnovijih članova vesele ekipe komičara. U Studiju smijeha nastupat će ih više od 30, a ove je sezone postava dosta pomlađena.

Uskoro i kviz-večeri

Novost je i da će Studio danju raditi kao kafić, a navečer će se nakon nastupa gosti moći družiti uz glazbu, piće... Prostor ima terasu, ali i kuhinju, pa će se uskoro uz gledanje nastupa moći nešto i prigristi. Na dovoljno velikoj pozornici jednom će se mjesečno na glazbenim večerima publici predstavljati mladi bendovi, a nastavljaju se i večeri otvorenog mikrofona za nove komičare. Također, uskoro se planiraju i kviz-večeri. Nova sezona puna šala počinje nakon prve tri predstave otkrivanja nove lokacije i svečanog otvorenja 1. rujna.•

Brodski Varoš: U gnijezdo rode Malene sletio rodan
Slavlje u B. Varošu
Klepetan se vratio Malenoj, Stipa presretan: Naša veza je neraskidiva!
Pevex
NOVO RUHO DOMA
Istražujemo – kako se pripremiti za proljetne renovacije
  • Avatar tituš
    tituš:

    "Prvog je dana na rasporedu hrvatsko-srpski show “Kaj bre?!” - a šta bi bre drugo bilo! FUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUJJJ

  • KraljErik0:

    kazališnom prostoru ? err to je bilo staro kino