Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJI TV

Herman: 'Svjesni smo svoje snage, ulazimo u utakmicu bez ikakvih koalicijskih potreba'

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/6
09.02.2021.
u 10:33

Otkrio je strategiju te stranke o tome kako misle doći na vlast u Zagrebu te objasnio misli li da će koalicija u Skupštini sa strankom Bandić Milan 365 biti teret HDZ-u u kampanji...

Lokalni izbori u Zagrebu proteklih su mjeseci, uz pandemiju, glavna tema razgovora. Dvije najveće stranke – HDZ i SDP još nisu izbacile svog kandidata za gradonačelnika, a spominju se različita imena. Koji im je krajnji rok te kad misle predstaviti kandidata pitali smo Mislava Hermana, predsjednika zagrebačke organizacije HDZ-a te predsjednika zagrebačke Gradske skupštine, koji se također spominje kao potencijalni kandidat. Herman je aktualnu političku situaciju u glavnome gradu komentirao u studiju Večernji TV-a. Je li on HDZ-ov kandidat za gradonačelnika nije želio potvrditi, no otkrio je strategiju te stranke o tome kako misle doći na vlast u Zagrebu te objasnio misli li da će koalicija u Skupštini sa strankom Bandić Milan 365 biti teret HDZ-u u kampanji...

Već se nekoliko mjeseci govori o HDZ-ovu kandidatu za zagrebačkog gradonačelnika. Kad mislite objaviti kandidata i imate li krajnji rok?

Već smo nebrojeno puta istaknuli da ćemo sami odrediti vrijeme i način kada ćemo imenovati našega kandidata za gradonačelnika. Kada dođe vrijeme, a to će biti vrlo brzo, objavit ćemo ime.

U kojoj su fazi pripreme za lokalne izbore, kako stoje stvari u zagrebačkom HDZ-u?

Temeljni ogranci gradskih četvrti poslali su nam prijedlog njihovih kapitalnih projekata koji su važni za stanovništvo koje oni u svojim gradskim četvrtima zastupaju. To čini kostur našeg izbornog programa.

Kao potencijalni kandidat HDZ-a spominjao se Damir Vanđelić, v. d. ravnatelja Fonda za obnovu, ali i vi ste se spominjali kao jedan od njih. Jeste li vi kandidat HDZ-a?

Spominjao se i Vili Beroš, ali i Kolinda Grabar-Kitarović, ali to su sve medijske spekulacije na koje nećemo odgovarati. Ono što mogu reći jest da ime tog kandidata polako već imamo, a ići ćemo s onim koji može ući u drugi krug, u kojem planiramo pobijediti.

Koja je strategija HDZ-a za dolazak na vlast u Zagrebu?

Građanima ćemo ponuditi vrlo jasan i kvalitetan program, transparentnu politiku, što je dosad nedostajalo u vođenju grada i projekte od javnog interesa za Zagreb. Ostvarili smo povijesni rezultat na srpanjskim parlamentarnim izborima. Građani pamte, procjenjuju i analiziraju i vidjeli su kako je politika Vlade RH u svim ključnim trenucima pokazala stabilnost, odlučnost i liderstvo. Isto očekuju i od novog vodstva zagrebačkog HDZ-a.

Koje poruke misli HDZ komunicirati tijekom kampanje?

Poruka broj jedan jest kvalitetna i transparentna obnova, provedba infrastrukturnih i javnih projekata koji su od interesa za građane.

Primjerice?

Rješavanje imovinsko-pravnih odnosa u Branimirovoj ulici i spoj sa Sesvetama, želimo riješiti i maksimirski stadion, krenuti s nacionalnom sveučilišnom bolnicom, napraviti brz i jasan zaokret u gradskim financijama i s gradskom imovinom, uspješnije povlačiti europska sredstva, učinkovitije gospodariti otpadom i riješiti promet u središtu Zagreba. To je neka naša jezgra s kojom ćemo izaći na izbore.

Da uđete u drugi krug, biste li radije za oponenta Milana Bandića ili Tomislava Tomaševića?

Potpuno nam je svejedno i uopće se time ne opterećujemo. Mogu biti i jedan i drugi. Svjesni smo svoje snage, ulazimo u utakmicu bez ikakvih koalicijskih potreba, za razliku od ostalih koji se ne mogu dogovoriti u kojoj formi i na koji način ući na izbore. HDZ na izbore ide samostalno.

Znači nema koalicije?

Nema zasad nikakve koalicije.

Herman je komentirao i digitalnu transformaciju društva te hoće li njen razvitak, potaknut pandemijom, utjecati na sam izborni proces. Što je još rekao, pogledajte u videu...

Komentara 15

LU
Ludwik
10:55 09.02.2021.

Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba zove se Milan Bandić. Ono što sad partija traži je novi Prgomet tj. traže ponovno nekoga tko nema nimalo obraza da odglumi ulogu protukandidata nakupcu Bandiću...

DU
Deleted user
10:40 09.02.2021.

HDZ nema šanse u gradonačelničkoj trci (Vanđelić je to shvatio i nije se želio blamirati), ili možda ima ako podrži Bandića ali onda nigdje drugdje nema šanse!

Avatar AG_Matoševac
AG_Matoševac
11:11 09.02.2021.

Radar AP70 traži novog alibi kandidata za zagarantirani poraz protiv Bandića. Smiješno i prozirno, ali barem vjerodostojno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije