Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Obavljen razgovor s muškarcem koji je skinuo ploču s Trga maršala Tita

Zagrebačka policija obavila je razgovor s vlasnikom kafića, koji je prije dva dana po vlastitom priznanju u središtu Zagreba skinuo ploču s imenom Trga maršala Tita
17. kolovoza 2017. u 16:43 71 komentara 1924 prikaza
Skinuta ploča s Trga maršala Tita
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/7

Zagrebačka policija obavila je razgovor s vlasnikom kafića, koji je prije dva dana po vlastitom priznanju u središtu Zagreba skinuo ploču s imenom Trga maršala Tita, ali zasad nisu poznati daljnji policijski potezi s obzirom na to da se još utvrđuju okolnosti tog slučaja kao i samog počinitelja.

Zakletva predsjednice IVAN HRSTIĆ Zašto ateist ne bi smio biti predsjednik

Policija istražuje okolnosti nestanka dviju ploča s imenom Trga maršala Tita, jedne koja je uklonjena ovih dana i druge koja je uklonjena krajem lipnja.

Policajci su jučer temeljem dojave utvrdili da na Trgu nedostaje i druga ploča te sad nastavljaju s utvrđivanjem svih okolnosti i počinitelja koji će, utvrdi li mu se identitet, biti prijavljen Državnom odvjetništvu, doznaje se u četvrtak od zagrebačke policije.

Da je s njim obavljen razgovor, osim policije potvrdio je i sam vlasnik kafića, koji je na svom Facebook profilu, uz ostalo, napisao „Hvala na profesionalnom razgovoru hrvatskim policajcima“.

Vlasnik kafića Neven Brajković skinuo je ploču u utorak oko 16 sati s istočne strane trga, na križanju s Ulicom Andrije Hebranga.

Kasnije je pozirao fotoreporteru Hine s pločom trga u rukama i pismom na kojem piše da je 1988. i 1989. proveo 500 dana u zatvoru u ime, kako ga je nazvao, "ovog zlikovca i njegovih sljedbenika".

Vlasnik kafića Neven Brajković, prema vlastitom priznanju, skinuo je ploču u utorak oko 16 sati Sam je skinuo Ploča s Titovog trga završila u neslužbenom stožeru B. Esih

Kafić obitelji Brajković u javnosti je spominjan kao neformalni izborni stožer Kandidacijske liste Brune Esih na posljednjim lokalnim izborima, na kojoj je Brajković bio 47. po redu.

Inicijativa građana Krug za Trg, koja djeluje deset godina, svake godine ponavlja zahtjeve Gradskoj skupštini da promijeni ime trga.

Posljednjih mjeseci u javnosti su jačale napetosti uz raspravu o promjeni imena trga. Jedna je ploča istog trga skinuta krajem lipnja i našla se na Facebook stranici nekih političkih novinara.

Odbor za imenovanje ulica Skupštine Grada Zagreba donio je odluku o promjeni imena Trga maršala Tita 21. srpnja, što treba potvrditi Gradska skupština.

Vlado Košić Vlado Košić: 'Odričeš li se Maršala? Da, i Führera i Ducea, ali – ponajviše – Maršala!' Trg Republike Hrvatske I Google se odrekao Tita, jeste li ga potražili na Google mapsu? Intervju Bruna Esih: Ponosni smo što smo bili prevaga da se makne Tito

VIP izdvaja za Vas

  • jadrmatic:

    Migranti siluju po Zagrebu, a čime se bavi drug Božinović? Tako treba, Božinoviću, referentu JNA i sine kapetana fregate JNA, pohapsiti sve koji su protiv druga Tita i sve domoljubne Hrvate.

  • Ružni patak:

    Dosao je dan da se taj zlocinac makne iz nasih zivota,,bravo za gospodina....bbb vk,,kod nas u Vinkovcima taj hostapler ne postoji ni u tragovima..

  • Vito:

    Samo srboljupci i udbaška kopilad uzdiže ubojicu Hrvata i Hrvatica na gradske ploče i spomenike