Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sam je skinuo

Ploča s Titovog trga završila u neslužbenom stožeru B. Esih

Vlasnik kafića Neven Brajković, prema vlastitom priznanju, skinuo je ploču u utorak oko 16 sati
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/5
16.08.2017.
u 17:14

Ploča s imenom Trga maršala Tita našla se u srijedu u zagrebačkom kafiću u neposrednoj blizini Trga

Ploča s imenom Trga maršala Tita našla se u srijedu u zagrebačkom kafiću u neposrednoj blizini Trga, u kojem je vlasnik ponudio fotoreporteru da je snimi.

Vlasnik kafića Neven Brajković, prema vlastitom priznanju, skinuo je ploču u utorak oko 16 sati s istočne strane trga, na križanju s Ulicom Andrije Hebranga, čija je lokacija udaljena manje od 300 metara od toga kafića.

Policija nije imala dojava niti je jučer i danas postupala u smislu da je neka od ploča nestala, odgovorili su iz službe za odnose s javnošću zagrebačke policije, uz napomenu da će uputiti ophodnju da utvrdi stanje stvari i poduzme potrebne mjere.

Na pitanje policiji kako će tretirati navedeni slučaj, Hina nije dobila odgovor.

Vlasnik je pozirao fotoreporteru Hine s pločom trga u rukama i pismom na kojoj piše da je 1988/1989. proveo 500 dana u zatvoru u ime, kako ga je nazvao, "ovog zlikovca i njegovih sljedbenika".

Kafić obitelji Brajković u javnosti je spominjan kao neformalni izborni stožer Kandidacijske liste Brune Esih na posljednjim lokalnim izborima, na kojoj je Brajković bio 47. po redu.

Inicijativa građana Krug za Trg, koja djeluje deset godina, svake godine ponavlja zahtjeve Gradskoj skupštini da promijeni ime trga.

Posljednjih mjeseci u javnosti su jačale napetosti uz raspravu o promjeni imena trga. Jedna je ploča istog trga skinuta krajem lipnja i našla se na Facebook stranici nekih političkih novinara.

Odbor za imenovanje ulica Skupštine Grada Zagreba donio je odluku o promjeni imena Trga maršala Tita 21. srpnja, što treba potvrditi Gradska skupština.

Komentara 150

KO
koraknaprijed
17:40 16.08.2017.

Google je to naprvio prije 2 tjedna.

KD
Knez Drpimir
18:07 16.08.2017.

Ovaj lik je bio neki krimos, nasilnik il kaj već jer ne vidim tko je osim takvih 89' završavao po zatvorima.

Avatar Klodi
Klodi
18:54 16.08.2017.

Nije tebe Tito poslao na Goli otok. poslao si se sam jer si lopina, ili si Šta o nešto što nije trebalo ili na krivom mjestu. Sad je puno bolje. Nema Golf otoka ali odeš u zatvor isto ako sereš gluposti. Sve je isto samo njega nema.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije