Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Buktinja u Gračanima

Zgodnoj podstanarki prvo auto poprskali pjenom, a sada ga i zapalili

Izgorjeli automobili u požaru na Gračanskoj cesrti
Igor Kralj/Pixsell
20.11.2017.
u 21:00

Izvana sve izgleda strašno... Nešto je pucalo pa sam se s djecom skrila u sobu. Ispostavilo se da su to gume...

Kad se vatra počela rasplamsavati, izašao sam iz svog stana u pidžami. Stao sam na parkiralištu ispred zgrade i gledao kako najprije dolaze vatrogasci, a kasnije su stigli i hitna pa policija – govori predstavnik stanara manje zgrade na zagrebačkoj Gračanskoj cesti 189A gdje je u ponedjeljak malo prije 2 sata izbio požar koji je “progutao” dva automobila koja su bila parkirana u garaži u prizemlju.

Dim i čađa u stubištu

Iako se plamen iz garaže ubrzo proširio, zbog čega je cijelo pročelje zgrade bilo potpuno zahvaćeno plamenom, od predstavnika stanara smo doznali kako stanovi u samoj zgradi ipak nisu oštećeni, a jedina iznimka je stan koji se nalazi odmah iznad garaže u kojoj je požar planuo.

Izgorjeli automobili u požaru na Gračanskoj cesrti
1/13

– Sve je bilo u dimu i plamenu, vatrogasci su morali razbijati prozor stubišta zgrade kako bi se dim barem malo raščistio jer se ništa nije vidjelo. Izvana sve izgleda strašno, a tako je i djelovalo kad je odjednom nešto počelo pucati pa sam se u šoku s djecom skrila u sobu koja gleda na drugu stranu, tamo gdje nije bilo plamena. Na kraju je ispalo da je pucnjava koja se čula u biti samo zvuk koji se čuje kad eksplodiraju gume na automobilu – prepričava stanarka koja živi u zgradi do one koju je zahvatio plamen.

Da nešto nije u redu, stanari su shvatili kada se oko 1.45 sati upalio alarm na automobilu – bijeloj sportskoj Mazdi – koja je bila parkirana u garaži. – Alarm na tom autu se pali svaka dva-tri tjedna pa ga već svi ignoriramo, ali kada noćas nije prestajao tuliti ni nakon tri minute, pogledala sam vani i vidjela dim, pa sam brže-bolje nazvala vatrogasce. Taj je auto inače u vlasništvu mlađe djevojke koja je podstanarka u zgradi.

Namjerno zapaljeni

Ne znam čime se bavi, ali riječ je o zgodnoj djevojci koja se doselila prije otprilike tri godine, a znam da je i prije imala problema jer joj je netko automobil prije nekoliko mjeseci poprskao nekakvom pjenom koja se nije mogla oprati, pa je morala mijenjati limariju. Mislim da je u pitanju bio nekakav bivši dečko, ali nemojte me uzeti za riječ – kazuje susjeda koja je željela ostati anonimna.

Tko se i zbog čega namjerio na utučenu vlasnicu automobila koju su veći dio noći i jutra tješili njezini susjedi iz zgrade, policija tek treba otkriti, a u ponedjeljak u kasnim popodnevnim satima još se provodio očevid. Policija je utvrdila da su automobili namjerno zapaljeni.      

Komentara 23

SO
sokre1977
22:26 20.11.2017.

"Prvo auto"? Ja cu se upucati u nogu i sepati okolo! Halo, Vecernji??? Gori ste od 24h ili isti

Avatar Karl_Habsburg
Karl_Habsburg
22:31 20.11.2017.

Kakva je ovo vijest? Nitko nema pojma kaj se desilo, tko koga, i opet, u Vl!

PR
propalismoFranjoskroz
22:17 20.11.2017.

Konkurencija na "eskort" biznisu se pojačala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije