Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ispušteni jod 131

Povoljne vremenske prilike "otjerale" zračenje iz Mađarske

Centar
Marija Lovrenc/VLM
18.11.2011.
u 12:11

U Hrvatskoj nije izmjerena veća razina joda 131 jer su nam najvjerojatnije vremenske prilike išle na ruku, no ne možemo uvijek računati na povoljne meteorološke prilike, ističu iz Ureda za hitne situacije.

Nakon što je obznanjeno da je Institut u Budimpešti ispustio u atmosferu jod 131 koji je završio u zraku nekolicine europskih država, potrebna mjerenja i mjere opreza napravljeni su i za Hrvatsku te Zagreb, priopćili su iz gradskog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

U Hrvatskoj nije izmjerena veća razina joda 131 jer su nam najvjerojatnije vremenske prilike išle na ruku, istaknuli su u tom uredu.

No naglašeno je da zbog okruženja u kojemu se Hrvatska nalazi (dvije nuklearne elektrane na samoj granici), Ured za upravljanje u hitnim situacijama smatra da nismo dovoljno pripremljeni za eventualno zračenje.

– Imamo relativno gustu mrežu mjernih postaja, no nedostaje opreme za zaštitu stanovništva, a nismo sigurni da ćemo uvijek i u svakoj mogućoj situaciji moći računati na povoljne vremenske prilike – očitovao se Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

Komentara 3

LO
lojtra1
14:02 18.11.2011.

Vrlo precizna formulacija hrvatskih \"antinuklearnih vlasti\": ...\"jer su nam najvjerojatnije vremenske prilike išle na ruku\" daje nam maksimalni razlog za spokoj!!

Avatar Nesalomljiva
Nesalomljiva
18:55 18.11.2011.

ma šta laprdaju, već nekoliko tjedana zna se za to zračenje, samo se nije znao izvor! a nitko nas nije upozorio da pripazimo na mlijeko ili nešto drugo! ma fuj. dobivaju plaću badava! narod neka krepa od raka!

JS
ja sam gladan
20:54 18.11.2011.

Mi smo to sve već znali, ali ovi naši nas nisu htjeli uzbuđivati, jer je Kalinić,pogledom kroz prozor, znao da će nam najvjerojatnije vremenske prilike ići na ruku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije