Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
muzej grada zagreba

Povijesne fotografije, instrumenti i snimke koncerata na izložbi "Osjeti harmoniju Zagrebačke feelharmonije"

Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/36
21.06.2023.
u 14:30

Marina Perica Krapljanov autorica je izložbe koja se može pogledati do 10. rujna

Dirigentski štapići Ivana pl. Zajca, povijesne fotografije, instrumenti, diskografska izdanja te snimke koncerata Zagrebačke filharmonije samo su neki od eksponata novootvorene izložbe Muzeja grada Zagreba "Osjeti harmoniju Zagrebačke feelharmonije". 

Izložbu je u ponedjeljak otvorila Nikolini Radić Štivić, zamjenica pročelnice Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju, a glazbeni uvod u otvorenje bio je stavak Bachove sonate za violinu u izvedbi koncertnog majstora Oresta Šurgota

VEZANI ČLANCI: 

Uz autoricu izložbe, višu kustosicu Marinu Pericu Krapljanov, prisutnima su se obratili i ravnateljica muzeja Aleksandra Berberih Slana te v. d. ravnatelja Zagrebačke filharmonije, Davor Reba. Otvorenje i razgled izložbe nije propustio ni Zdravko Zima, savjetnik za kulturu predsjednika Republike Hrvatske, a video snimkom javio se i Maestro Dawid Runtz, šef dirigent Zagrebačke filharmonije. 

Posjetitelji su uživali i u nastupu Kvarteta klarineta Glazbenog učilišta Elly Bašić, a mladi su glazbenici, među ostalim, izveli Gershwinov "Summertime" te „The Klezmer's Freilach“ Giora Feidmana. Glazbenu večer, skladbom Béle Bartóka "Rumunjski plesovi" zaokružio je pak Gudački kvintet Zagrebačke filharmonije. Izložba se u Muzeju grada Zagreba može pogledati do 10. rujna

GALERIJA Evo kako se ovih dana na Dolcu kreću cijene sezonskih namirnica

1/15

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije