Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
interaktivno i poučno

Zagrebački muzej objavio prvi vodič za najmlađe posjetitelje: 'Klinci će biti oduševljeni'

Zagreb: Promocija vodiča za djecu ''Sve što trebaš znati o Etnografskom muzeju"
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/4
12.05.2023.
u 15:33

Dobar dio, čak više od pedeset posto posjetitelja muzeja čine djeca i upravo je to bio povod da se napravi prva publikacija posvećena isključivo najmlađima, napomenule su autorice

Mali muzejski bonton, pojmovnik, šetnja kroz stalnu postavu... Sve je to sadržaj vodiča za djecu "Sve što trebaš znati o Etnografskom muzeju" kojeg su danas predstavile njegove autorice, muzejske pedagoginje Anastazija Petrović i Silvia Vrsalović. Dostupan je u suvenirnici na Trgu Mažuranića 14 po cijeni od 10 eura tako da svatko tko dolazi na izložbu ondje može nabaviti svoj primjerak. 

- Nismo željele da ovo bude radna bilježnica, ali smo htjele da djeca kroz razne zadatke učvrste znanje i da bude interaktivno. Vodič je podijeljen u četiri cjeline, a sigurni smo da će ga koristiti i grupe koje nam budu dolazile, ali i pojedinci-  istaknula je Petrović.

Dobar dio, čak više od pedeset posto posjetitelja muzeja čine djeca i upravo je to bio povod da se napravi prva publikacija posvećena isključivo najmlađima, napomenula je pak Vrsalović. 

12.05.2023.., Zagreb - Promocija vodica za djecu ''Sve sto trebas znati o Etnografskom muzeju Photo: Josip Regovic/PIXSELL
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

 – Pojavila se ta potreba koju smo nas dvije prepoznale jer sve publikacije koje do sada imamo objavljene su za odrasle. Put do objave vodiča  je bio zanimljiv, koncept se mijenjao i prilagođavao, a rezultat se ostvario u kratkoći i jednostavnosti- rekla je Vrsalović.

Upravo kratkoća i jednostavnost vodiča pohvalila je učiteljica razredne nastave Dijana Salaj Krašovec koja godinama surađuje s Etnografskim muzejem.

-Bila sam po svijetu i nigdje nisam vidjela ovako poučan i kreativan vodič za djecu. Ona će sigurno biti oduševljena- istaknula je Salaj Krašovec.

Povodom predstavljanja vodiča najavljena je nova izložba na Trgu Mažuranića 14 pod nazivom "Intimni prostori svakodnevice". Kreće u idućeg petka u 18 sati, a moći će se pogledati do 25. svibnja. Na izložbi će prvi put biti prikazani predmeti iz zbirke pokućstva, koji potječu uglavnom iz 19. stoljeća i do sredine 20. stoljeća, zajedno sa suvremenim umjetničkim interpretacijama koje daju provokativan pogled na različite modalitete prostora intime čovjeka kao i na različitost prikazivanja i kompleksnih značenja svakodnevnih predmeta iz perspektive žena. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije