Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Magnituda 2,5

Novi potres prodrmao Zagrepčane: 'Dobro me zatreslo, prozori su mi se tresli...'

Ilustracija
Foto: Borna Filić/PIXSELL
26.11.2018.
u 08:31

Na temelju magnitude izračunat je intenzitet u epicentru od III do IV stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove (MCS) ljestvice

Slab potres magnitude 2,5 dogodio se jutros u Markovu polju na istoku Zagreba, izvijestila je Seizmološka služba PMF-a.

"Jutros, 26. studenoga 2018. u 8 sati i 23 minuta seizmografi Seizmološke službe zabilježili su slab potres s epicentrom kod Markova polja, između Kašine i Sesveta blizu Zagreba. Potres je imao magnitudu M=2.5  prema Richteru. Na temelju magnitude izračunat je intenzitet u epicentru od III do IV stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove (MCS) ljestvice", priopćeno je. 

Više korisnika društvenih mreža iz Zagreba objavilo je da je osjetilo potres. Jedan je napisao da se potres osjetio u Budmanijevoj u Trnju, a osjetilo ga je i više korisnika Facebook-grupe stanovnika kvarta Dubrava. Podrhtavanje se osjetilo i u Sloboštini u Novom Zagrebu.

– Dobro me zatreslo – napisala je jedna korisnica.

– Triput jedan za drugim – napisala je druga korisnica, a jedna je napisala da su joj se tresli prozori.

GALERIJA Zbog ovoga su Zagrepčani najviše ludjeli, no pravi kaos tek slijedi!

Ilustracija
1/39

 

Jedna osoba napisala je da se osjetilo više kao detonacija nego potres.

Podsjetimo, prekjučer je potres magnitude 2,7 prema Richteru zatresao područje Velike Gorice, a osjetili su ga i Zagrepčani. 

Pogledajte video rekonstruirane Radničke ceste do Domovinskog mosta:

Ključne riječi

Komentara 37

DU
Deleted user
09:17 26.11.2018.

Samo nam još i to fali.

PS
popevke sAm slagal
08:44 26.11.2018.

Osjetio, nema sumnje.

ZA
Zagreb1878
19:26 26.11.2018.

To me tako zivcira. Placas sve rezije za grad Zagreb, za sve moras ici u savsku. A onda pisete "kod Zagreba". Nije nek je Zagreb! Bez Sesvetskog poreza, gdje bi bio ZG? Novinari naucite se jednom, da su Sesveta najvevi cetrvt Grada Zagreba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije