Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Postignut dogovor oko fontane u Šestinama: Ušteda će biti 750 tisuća kuna

Ova promjena u ideji, dodaje, neće promijeniti rokove za dovršetak radova, koji se sad predviđaju na studeni ove godine.
22. srpnja 2021. u 08:06 3 komentara 861 prikaza
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Obavljen je sastanak s izvođačem radova, gradskim Uredom za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, projektantima i tvrtkom  zaduženom za nadzor, i postignut je konsezus - rotor koji se upravo gradi na Šestinskom trgu neće imati fontanu, a kako će se urediti dodatno će se dogovoriti. 

Traju do 10. listopada Nastavljaju se radovi na rotoru u Šestinama. Hoće li ondje biti fontane? Šef četvrti: Mi smo protiv

- Mi smo zatražili da se hortikulturalno uredi, možda kao šestinski kišobran, no u svakom slučaju nam je drago što neće biti fontane jer nam je rečeno da će se tako uštedjeti oko 750 tisuća kuna - kaže predsjednik Vijeća gradske četvrti Podsljeme Krešimir Kompesak. Ova promjena u ideji, dodaje, neće promijeniti rokove za dovršetak radova, koji se sad predviđaju na studeni ove godine. 

Podsjetimo, prošlog tjedna u javnost je odjeknula informacija da će se u sklopu radova na šestinskom rotoru raditi i fontana, no Kompesak je to oštro demantirao. 

Zagreb: U Radićevoj osvanuo novi mural s motivom šestinskog kišobrana ukrao pažnju prolaznika FOTO Prekrasno! U Radićevoj osvanuo novi mural s motivom šestinskog kišobrana

- Danas sam kao predsjednik četvrti zatražio da se umjesto fontane ondje hortikulturalno uredi neki simbol Podsljemena poput šestinskog kišobrana, a ako ne to, onda nešto drugo. Mi nismo za fontane, prema originalnom projektu one nisu bile niti u planu, to sam rekao 1000 puta - naglašasio je tom prilikom Kompesak koji se, dodaje, protiv izgradnje fontane na kružnom toku zalagao i kao predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Šestine.

 - Smatramo da je u ovom trenutku neprimjerena izgradnja fontane unutar samog rotora, a posebno zato što za vrijeme projektiranja nije bilo spomena o tome - stoji u dopisu koji je Kompesak poslao Gradskom uredu za promet i prostorno uređenje. 

Tokio: Vaterpolo, Hrvatska - Srbija
REAKCIJE SUSJEDA
Pogledajte što pišu srpski mediji nakon poraza od Hrvatske i kako su prihvatili naš trijumf
d
OBLJETNICA
DignetSoftware proslavio jedanaest godina uspješnog rada
  • BB2:

    Jesi li pitao ljude koji tamo žive da li žele fontanu ili ne? Tko si ti da o tome samostalno odlučuješ. U što ćeš utrošiti te ušteđene pare me najviše zanima.

  • josmalopanestalo:

    kad je tu ušteda na uređenju ceste, valjda će se s tom uštedom pokrpati prekopi i grabe po cestama tog kraja i skinuti ležeći policajci jer se više stvarno nemre voziti podsljemenskim cestama bez da se uništi podvozje auta i ... prikaži još! i autobusa a i gubljenje vremena za odlazak i dolazak ljudi s posla jer se delaju kolone i staje se pred svakim prokletim hupserom koji su na cesti samo zato da ne bi bile same grabe nego da ima i bregova po cesti