Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTVORENA SEZONA

Poslije posla na bus za Sljeme pa na noćno skijanje

Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/11
25.01.2020.
u 22:09

Atmosfera na vrhu Medvednice svake godine privlači i Slovenke

Jeftinije nego kod njih doma, i još k tome uz predivan pogled na Zagorje. Tako o svom dugogodišnjem iskustvu na Sljemenu govore Slovenke Maša Jordan i Hana Šaruga koje su došle na otvaranje ovogodišnje sezone noćnog skijanja na Sljemenu.

Dnevna karta za 70 kuna

– Tu smo svake zime. Dnevna karta je 70 kuna i zaista je dobra cijena, odlična je atmosfera, a staza je taman dovoljno zahtjevna – objašnjava M. Jordan.

I dok su se one grijale uz topli čaj nakon dva-tri “leta” niz Crveni spust, na skijalište su nastavili pristizati novi skijaši. Dok su neki, očigledno nesigurni u svoje korake, tek polagano na svojim skijama puzali prema početku staze, oni iskusniji odmah su “poletjeli” i počeli izvoditi vratolomije.

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Snowboarderi su isprobavali razne skokove, dok su se skijaši spuštali niz Crveni spust kao da se i sami natječu na Snježnoj kraljici. Bilo je očito da noćni skijaši više vole dasku nego skije, jer je na svakog skijaša bilo barem pet “boardera”.

– Staza je odlična, snijeg je isto dobar, upravo za mene kojoj je ovo tek druga sezona boardanja – kaže Martina Zbukvić, koja se potom spustila po Crvenom spustu. No bilo je onih kojima je ta staza bila malo prezahtjevna, pa su odabrali Činovničku livadu. Tamo smo pronašli petogodišnju Eriku i njezinog tatu Dragana Kusturića koji su, umjesto skija, ponijeli sanjke.

– Ja bih htjela naučiti skijati, ali još sam uvijek mala. Zato sam najbolja u sanjkanju – pohvalila nam se Erika.

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Noćno je skijanje popularna zimska rekreacija među Zagrepčanima, kažu nam djelatnici skijališta Milenko Stojanović i Dragutin Ivančević, stoga ih nimalo ne iznenađuje ova navala.

Ne želi u mirovinu

– Ljudi vole dolaziti navečer jer kroz dan ne stignu zbog posla – objašnjava Ivančević. A da se skijaši na Sljemenu mogu rekreirati uz dobru rasvjetu te dovoljno snijega i da do vrha Crvenog spusta mogu stići bez zastoja i kvarova, zaslužni su upravo Stojanović i Ivančević. Oni su “tata-mata” za sve što se nalazi na skijalištu, pa tako održavaju sjedežnicu i vučnicu, reguliraju njihovu brzinu te ako je potrebno, nesigurne skijaše pridržavaju za ruku pri penjanju i spuštanju sa sjedala. A ako netko na stazi slučajno primijeti kakav problem, oni to istog trena javljaju redarskim službama i problem bude riješen u najkraćem roku.

– Tu smo po cijele dane, na minus dvadeset ili plus deset, a naš je moto: sigurnost skijaša uvijek je na prvom mjestu – kaže Stojanović koji na Sljemenu radi od dana kad je sjedežnica prvi put puštena davne 1988. godine.

Pod njegovim se budnim okom na Sljemenu kroz godine rekreiralo na desetke tisuća skijaša.

– Sve sam prošao, i zime s metrom i pol snijega i one blage kao što je ova. S 42 godine staža mogao sam već poći u mirovinu, ali ne želim još – priznaje Stojanović.

Skijati u večernjem terminu može se, inače, svaki utorak i navečer između 19 i 22 sata, dok će radnim danom između 9 i 16 i 30 sati ceste prema Sljemenu iz Zagreba biti zatvorene zbog radova na žičari. Na skijalište će se tada moći doći samo autobusom koji iz Mihaljevca kreće u 13 i 30, ili autom u tom istom terminu.

Ključne riječi

Komentara 1

BO
boamarkchan
22:33 25.01.2020.

MooXi.net - sjajan projekt za odrasle koji žele pronaći seksualnog partnera

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije