Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trešnjevka

"Posebna nam je čast imati Milčecov park"

Park Milčec
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/5
09.09.2014.
u 14:00

U park, koji je i igralište za djecu, Grad je nedavno uložio milijun kuna. O imenu raspravlja i odbor Skupštine u četvrtak.

Donedavno pomalo zapušten, mali park na Trešnjevačkom trgu nedaleko od tržnice postao je jedno od omiljenih okupljališta kvartovske djece.

Kako kažu najmlađi, a i njihovi roditelji, konačno imaju mjesto na kojem se mogu igrati bez ikakvih opasnosti. Ono što ih dodatno veseli, istaknuli su, jest činjenica da bi se njihov parkić, koji je grad uredio za oko milijun kuna, prođe li prijedlog Skupštinu 25. rujna, mogao zvati Parkom Zvonimira Milčeca, umrlom u travnju. O tom prijedlogu odlučuje u četvrtak i Odbor za imenovanje ulica, a stanovnici Trešnjevke nemaju baš ništa protiv inicijative Radija Sljeme i Udruge Zelene stope.

– Iako bi se gosponu Milčecu sigurno više svidjelo da se po njemu nazove neki park ili igralište na Bukovcu, nama je posebna čast što će to biti baš ovdje. Djeca obožavaju njegove knjige, on je volio klince, čak je i idealno da se park nazove po njemu - rekao je Ivan Hrženjak koji, kaže, svakog dana sa sinom Ivanom dolazi u park. Kako objašnjava, dijete se igra s vršnjacima dok ih on "ima na oku" s obližnje klupe.

– Njegove knjige bile su dio lektire, obilježio mi je djetinjstvo, kako mi ne bi bilo drago da se po njemu nazove park u mom kvartu - rekla je Hana Mašić.

>>Zvonimiru Milčecu kvaliteta je bila važnija od brzine

>>Kultni Milčecov kafić K&K pred zatvaranjem zbog dugova!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije